Külföld

Botrány a brit királyi családban: Vilmos összeverte Harryt

Hamarosan megjelenő, Spare című önéletrajzi könyvében Harry herceg eléggé meredek dolgot állít testvéréről. Vilmos állítólag fizikai támadást indított ellene, amikor kapcsolatuk megromlott a fiatalabb herceg és a színésznő Meghan Markle házassága miatt.

Botrány a brit királyi családban: Vilmos összeverte Harryt
Vilmos (f) és Harry (a) herceg
Fotó: Pool/AFP/Adrian Dennis

A nagy érdeklődéssel várt „Spare” („Tartalék”) című önéletrajzi könyvében Harry herceg elmeséli, hogy a testvére, a jelenlegi walesi herceg, Vilmos 2019-ben megtámadta őt. A The Gardian cikke szerint a konfrontációt leírva Harry azt mondja, Vilmos „bonyolultnak” „gorombának” és „durvának” nevezte Meghant.

A vita állítólag végül eléggé elfajult, és Harry leírása szerint Vilmos egyszerűen nekiugrott. „Minden olyan gyorsan történt. Nagyon gyorsan. Megragadott a galléromnál fogva, elszakította a nyakláncomat, majd a földre lökött. A kutyatálon landoltam, ami a hátam alatt megrepedt, a darabok belém vágtak. Egy pillanatig kábultan feküdtem ott, aztán felálltam, és szóltam neki, hogy tűnjön el” – emlékezett vissza a történtekre a herceg. Aki egyben a lap szerint azt is elárulta, hogy Vilmos ezt követően – a gyerekkori verekedéseikre hivatkozva – arra biztatta, hogy üssön vissza, ám ebbe Harry nem akart belemenni.

Amikor Meghan később karcolásokat és zúzódásokat vett észre a hátán, elárulta neki, mi történt, ám Harry szerint a felesége nem lepődött meg annyira, sőt nagyon dühös sem lett. „Szörnyen szomorú volt” – írja a vélhetően hatalmas vihart kavaró kötetben Harry.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom