Külföld

Katasztrófafilmé változott egy egész település

Felfoghatatlan látvány a jég fogságában

Az ontariói tóparti otthonokat vastag, tüskés jégréteg borította be, miután a múlt hétvégi hóvihar jeges hullámokkal csapott le a helyiekre – írta meg a promotions.hu.

Katasztrófafilmé változott egy egész település
A jégbe zárt házak
Fotó: AFP

Crystal Beach lakói szerint soha nem volt még ilyen pusztító vihar – írta meg a promotions.hu. Hozzátették, a szél óriási hullámokat korbácsolt és a tóparti házakat elöntötte a víz a zord időben. Mivel jeges szél fújt, a nagy mennyiségű víz ráfagyott a házakra.

Megjegyezték, ezt a jelenséget gyorsfagyásnak nevezik, ami egy létező természeti jelenség.

A község a New York állambeli Erie megyétől nyugatra található, ahol a történelmi hóvihar halálos áldozatainak száma több mint három tucatnyira nőtt, többségük Buffalo városában – írták. Fort Erie-ben egyik napról a másikra 20 fokkal alacsonyabb lett az átlaghőmérséklet, mint az év ezen időszakában mért bármikori korábbi átlaga.

Nem tudom elképzelni, hogy a jéggé változott községben egy újabb fagyos hullám mit tudna művelni, hiszen már így is teljesen jéggé fagytak az épületek. „Régóta itt vagyunk, és még soha nem láttunk ilyen rossz időjárást ebben az időszakban” – mondta egy helyi lakos. „Hihetetlen az okozott kár, mivel olyan vastag a jég a házakon, hogy azok részei összeomlanak vagy leszakadnak” – olvasható a portálon.

Kapcsolódó írásaink