Külföld

Videón az oroszországi Engels légibázist ért támadás

A lezuhanó drón roncsai miatt a repülőtéren tartózkodó műszaki személyzet három orosz katonája életét vesztette

Az orosz védelmi minisztérium beszámolója alapján a pilóta nélküli járművet alacsonyan lőtték le, s a lezuhanó drón roncsai miatt három katona hunyt el – írja a Liner.hu.

Videón az oroszországi Engels légibázist ért támadás
A Planet Labs PBC műholdfelvétele a Szaki légi bázisról a robbanások után
Fotó: Planet Labs PBC

A jelentések szerint éjszaka két robbanás is történt az oroszországi Szaratov régióban található bázison, Moszkva pedig azt állítja, hogy ennek során egy ukrán drónt lőttek le, amelyről egy rövid videó is megjelent a Twitteren.

A nyílt forrású információ- és hírszerzésre specializálódott OSINTtechnical osztotta meg a térfigyelő kamera által rögzített felvételt, amely egy kisebb épületre irányul, a háttérben pedig néhány jármű közlekedik.

Majd egy nagy villanás látható, vélhetően a robbanás utóhatása, miközben szállingózik a hó, egyéb információ azonban nem derül ki a videó alapján – közölte a Sky News.

Az orosz védelmi minisztérium beszámolója szerint a légierő sikeresen megakadályozta az ukrán dróntámadást, amelynek célpontja az Engels légitámaszpont lett volna, így egyetlen repülőgép sem rongálódott meg.

Objektum doboz

A Reuters szerint a minisztérium azt is hozzátette, hogy a pilóta nélküli járművet alacsonyan lőtték le, és a lezuhanó drón roncsai miatt a repülőtéren tartózkodó műszaki személyzet három orosz katonája életét vesztette – írja a Liner.hu.

Kapcsolódó írásaink