Külföld

Kiborultak a liberálisok Trump visszatérése miatt

Donald Trump az általa létrehozott közösségi oldalon, a Truth Social úgy fogalmazott: a demokraták mindent, akár törvénytelen eszközöket is bevetnek azért, hogy megvédjék az inkompetens elnököt és kábítószerfüggő fiát. Hozzátette: a félidős választásokat is elcsalták, az ország pedig egy hatalmas bukás felé tart.

A korábbi elnök azonban legújabb üzenetét nem tette közzé Twitteren. Vasárnap pedig visszaállították felhasználói fiókját, amit még 2021 januárjában függesztettek fel. A platform új tulajdonosa, Elon Musk szavazáson kérte ki a felhasználók véleményét, hogy újra aktiválják-e Trump fiókját. Több mint 15 millióan voksoltak és csaknem 52 százalékuk döntött Trump visszatérése mellett.

Amikor kitiltották a közösségi platformról, közel 89 millió követője volt.

Trump üdvözölte a szavazás végeredményét, de egyúttal azt is bejelentette, hogy nem kíván visszatérni a Twitterre. Inkább arra buzdította a szimpatizánsait, hogy az általa létrehozott közösségi oldalt, a Truth Socialt használják.

A Newsmax cikke szerint azonban a 2024-es választások előtt az amerikai üzletember meggondolhatja magát. Korábban előszeretettel használta a Twittert. Politikai bejelentéseket tett közzé, riválisait bírálta, és kommunikált a támogatóival. Felmérések alapján a Twittert naponta átlagosan 237 millióan használják, ezért ha Trump minél több embert akar elérni a 2024-es amerikai elnökválasztást megelőző kampányban, akkor rá fog kényszerülni arra, hogy használja újraélesztett Twitter-fiókját.

Soros György jó barátja, a liberális Guy Verhofstadt kiakadt, amiért Musk visszaengedte Trumpot a közösségi felületre. A hazánkat előszeretettel bíráló EP-képviselő szerint nevetséges és felelőtlen döntés volt az Egyesült Államok 45. elnökének visszaállítani a fiókját. Verhofstadt a Twitter elnökét is kritizálta. Mint fogalmazott: „a Twitter vezetőjének a hazugságok és a gyűlölet ellen kellene fellépnie, nem mutatványokkal hajszolni a feltűnést (és diktátorok jóváhagyását)”.

Verhofstadt is kiborult Trump visszatérése miatt.
Verhofstadt is kiborult Trump visszatérése miatt.
Fotó: Twitter.com

A demokraták is felháborodtak Musk döntésén. Többek között azt üzenték neki, hogy gyűlölik, valamint, hogy ezzel a lépésével megbuktatja és veszélybe sodorja a demokráciát az Egyesült Államokban.

Több liberális szakértő azzal vádolta meg, hogy elcsalták a szavazást Trump fiókjának visszaállításáról.

Az egyik jogvédő szervezet elnöke felszólította a hirdetőket, hogy szakítsák meg az üzleti kapcsolataikat a Twitterrel.

A Missouri Egyetem professzora a New York Timesnak azt nyilatkozta, hogy hat éven át tanulmányozta Trump Twitter-tevékenységét, és most fel kell készülni a legrosszabbra. Rendkívül aggasztónak nevezte Musk döntését.

Kara Swisher újságíró még tovább ment, és párhuzamot vont a hétvégi coloradói LMBTQ szórakozóhelynél történt lövöldözés és Trump fiókjának visszaállítása között.

Összefüggés lehet a lövöldözés és Trump visszatérése között.
Összefüggés lehet a lövöldözés és Trump visszatérése között.
Fotó: Twitter.com

A Fox News cikke szerint nem véletlen, hogy a balliberális oldal kiborult azon, hogy Trump ismét használhatja a Twitter-fiókját. A demokraták attól rettegnek, hogy a korábbi elnök üzenetei még több választópolgárhoz jutnak majd el, és így tovább növeli támogatóinak táborát.

Joe Biden jelenlegi elnök népszerűsége az elmúlt időszakban drasztikusan visszaesett. Trump jó eséllyel pályázik az elnöki székre 2024-ben.

FORRÁS: Newsmax, Fox News, The Spectator, New York Times, Twitter

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom