Külföld

Szánthó Miklós: Magyarország azt üzeni, jobbra tarts!

A CPAC México-n tüzes beszédet mondott a magyar szakember

A jobboldal nemzetközi összefogásának szükségességét emelte ki az Alapjogokért Központ főigazgatója szombaton a mexikóvárosi Konzervatív Politikai Akció Konferencián (CPAC), kijelentve, Magyarország azt üzeni, jobbra tarts!

Szánthó Miklós: Magyarország azt üzeni, jobbra tarts!
Szánthó Miklós nagy sikerű előadást tartott Mexikóvárosban a CPAC rendezvényén
Fotó: Facebook/Alapjogokért Központ

Az Alapjogokért Központ vasárnapi, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Szánthó Miklós a CPAC México elnevezésű rendezvényen azt mondta: Magyarország iránytűvé vált és szellemi energiát szolgáltat a konzervatív erőknek világszerte. Hozzátette: azért fontos a jobboldal nemzetközi összefogása, mert az „Isten, haza, család hármasegységét” érő balliberális támadások is globálisak.

Objektum doboz

A főigazgató kiemelte: a legtöbb nyugati ország komoly kihívásokkal néz szembe, civilizációnk egyszerre él át háborús, gazdasági, politikai és erkölcsi válságot. A progresszív globalisták pedig kudarcot vallottak a válságok kezelésében. Jelezte, ma globális ellátási és energiaválsággal kell szembenézni, amely az Ukrajna elleni orosz agresszió következménye, és amelyet a szankciós politika csak tovább súlyosbított.

Ugyanakkor a globális progresszív elit csak a marxista agymosásban és az ideológiai indoktrinációban jeleskedik. Az a szándékuk, hogy megfosszák a polgárokat azoktól a szabadságjogoktól, amelyek az elmúlt két évszázadban jól szolgálták őket – mondta Szánthó Miklós.

Ezek közé sorolta a szólásszabadságot, a lelkiismereti szabadságot, az állami szuverenitás vagy a nemzeti identitás értékeit, valamint a józan észhez, és a boldog, normális családi élethez való jogot.

Szánthó Miklós szerint a baloldal le akar számolni a konzervatív értékekkel, sőt a múltat is el akarja törölni. A történelmi amnézia, amely a múlt elutasításának egyenes következménye, biztonsági kockázattá vált. Az elmúlt tizenkét évben Magyarország minden kétséget kizáróan bebizonyította, hogy a jobboldal képes jól kormányozni.

A magyar társadalom ma jutalmazza a munkát, tiszteli a teljesítményt, a vállalkozói szellemet, és segíti a családokat – mondta, iránytűnek nevezve Magyarországot a világ konzervatívjai számára.

A főigazgató úgy fogalmazott, Magyarország azt üzeni: jobbra tarts!, hozzátéve, Magyarország olyan szellemi energiát szolgáltat, amely felvillanyozza a konzervatív megújulást. Azt mondta: a magyarok megtanulták, hogy a szocialisták bármilyen álruhát öltenek is, ellopják tőlünk mindazt, ami igazán számít, ezért a magyarok nem fognak térdet hajtani a manapság divatos liberális neoszocializmus előtt sem.

Az Alapjogokért Központ főigazgatója mexikóvárosi beszédének végén azt hangsúlyozta: A sikerhez szükség van megbízható szövetségesekre, ez maga a CPAC.

Kapcsolódó írásaink