Külföld

Dallas fölött összeütközött két repülőgép

A szovjet légierő használt olyan gépet, ami most megtorpedózott egy amerikai bombázót

Egy B-17-est a levegőben utolért egy kisgép, ezt követően mindkét repülő felrobbant és lezuhant a dallasi II. világháborús légibemutatón – közölte a CBS News.

Dallas fölött összeütközött két repülőgép
A dallasi légibemutatón tragédia történt
Fotó: Facebook/AP

Helyi idő szerint szombat délután tartottak egy II. világháborús légibemutatót a texasi Dallasban. Az eseményen egy korai B–17 Flying Fortress és egy Bell P-63-as kisrepülő a levegőben összeütközött.

A B-17-es törzse kettétört az ütközés következtében, majd mindkét repülő pillanatokon belül lezuhant és felrobbant. Az esetről több videófelvétel is készült.

Ennyi maradt a a lezuhant gépből
Ennyi maradt a a lezuhant gépből
Fotó: Facebook/AP

A hatóságok még vizsgálják, hányan vesztették életüket a balesetben, de Hank Coates a rendezvényt szervező társaság elnöke elmondta, hogy az egykori B-17-es bombázók fedélzetén általában négy-ötfős személyzet szolgált, míg a kis Kingcobra egyszemélyes gép.

Az amerikai médiát elözönlötték a tragédiáról készült videók. Megszólalt Dallas polgármestere, Eric Johnson, aki a CBS Newsnak elmondta, hogy szívbemarkolóak a videók, és közös imádságra hívja azokat, akik a helyszínen átélték a tragédiát.

Érdekes áthallásra ad okot, hogy a II. világháború alatt a B-17-es bombázónak azt a típusát az amerikai légierő használta, amíg a kisgéphez hasonlót leginkább a szovjet légierő vetett be. 

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom