Külföld

Kövér László Ománba utazik

Hivatalos látogatásra Ománba utazik Kövér László házelnök szombaton – közölte az Országgyűlés sajtófőnöke az MTI-vel.

Kövér László Ománba utazik
Körvér László
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Szilágyi Zoltán közleménye szerint Kövér László az Ománi Súra Tanács elnökének meghívására utazik az ázsiai országba.

Kövér László személyében először tesz hivatalos látogatást magyar házelnök az Ománi Szultánságban. A látogatás célja a két ország közötti politikai, gazdasági, oktatási és kulturális kapcsolatok erősítése, valamint az intézményesített parlamenti kapcsolat megteremtése az Országgyűlés és az Ománi Szultánság Súra Tanácsa között – írta.

A házelnök „megbeszélést folytat Khálid bin Hilál Al-Máváli sejkkel, az Ománi Súra Tanács elnökével, Szajjid Fahad bin MahmúdÁl Szaíddal, az uralkodó képviselőjével, a Miniszterek Tanácsa miniszterelnök-helyettesével, Abdul Málik bin Abdulla Al-Khálili sejkkel, az Ománi Államtanács elnökével, valamint Szájjid Bádr bin Hamad bin Hamúd al-Buszáidivel, Omán külügyminiszterével” – közölte Szilágyi Zoltán.

A hivatalos delegáció tagjaként a házelnököt elkíséri Horváth László fideszes képviselő a Magyar–Öböl-Térség Országai Baráti Tagozat, és az azon belül létrehozott Magyar–Ománi Baráti Csoport elnöke.

Kapcsolódó írásaink

Betilthatják a TikTokot Amerikában?

ĀJogszabályt terjesztenek elő a TikTok és minden más közösségi alkalmazás betiltásáról, amely a Kínai Kommunista Párt befolyása alatt áll