Külföld

Több hallottja is van egy amerikai középiskolai lövöldözésnek

Hárman meghaltak a Missouri állambeli St. Louis városának Központi Képző- és Előadóművészeti Középiskolájában hétfőn történt lövöldözésben – közölte Michael Sack helyi rendőrfőnök.

Több hallottja is van egy amerikai középiskolai lövöldözésnek
A lövöldözésben a hatóságok tájékoztatása szerint a támadó is életét veszítette
Fotó: David Carson/St. Louis Post-Dispatch via AP

Tájékoztatása szerint a nagyjából húszéves elkövető is a halottak között van, rajta kívül egy felnőtt nő és egy tizenéves lány vesztette életét. Hat embert lőtt sebekkel, illetve repeszektől származó sérülésekkel kórházba kellett szállítani.

A lövöldözés helyi idő szerint nem sokkal reggel 9 óra után történt. Az iskolában hét biztonsági őr teljesített szolgálatot, az egyikük vette észre a férfit, amikor megpróbált bejutni az egyik zárt ajtón keresztül. Az őr azonnal értesítette az iskola vezetését és a rendőrséget. Hogy az elkövető végül hogyan jutott be az épületbe, azt nem közölte a rendőrség.

A lövések zajára diákok és tanárok százai menekültek ki az épületből vagy próbáltak elbújni a termekben. Az iskolát hamarosan rendőrségi járművek tucatjai vették körül. A tankerület közlése szerint a rendőrség „gyorsan megállította” az elkövetőt.

„Tűzharc alakult ki, amelyben találat érte a gyanúsítottat” - mondta Sack.

Az elkövető személyéről és esetleges indítékáról, valamint áldozatai kilétéről egyelőre nem közöltek információkat.

Az iskolának mintegy négyszáz diákja van.

Kapcsolódó írásaink