Külföld

Nem lesz áram Ukrajnában

A megszálló oroszok rakétatámadásai miatt hosszabb áramszünetek várhatók

Az ukrán nemzeti energiavállalat arra szólította fel az ukránokat, hogy csütörtök reggel hét óráig „töltsenek fel mindent”, mert az orosz rakétacsapások miatt áramkimaradások lesznek – adta hírül a BBC.

Nem lesz áram Ukrajnában
Képünk illusztráció
Fotó: Freepik

Az ukrán nemzeti energiavállalat a lakosságot arról tájékoztatta, hogy csütörtök reggel hét óráig „töltsenek fel mindent”, mert az orosz rakétacsapások miatt áramkimaradások lesznek – írta meg a BBC.

Kiemelték, egyszerre akár négyórás kiesések is lehetnek az áramszolgáltatásban. A hatóságok szerint jó volna, ha esténként spórolnának az árammal.

„Nem zárjuk ki, hogy a hideg idő beálltával gyakrabban kérjük majd a segítségüket” – közölték.

Korábban az oroszok az egész országban támadták kamikazedrónokkal az ukrán erőműveket és a hozzájuk tartozó infrastruktúrát.

„Oroszország megsemmisítette Ukrajna erőműveinek harminc százalékát, így egyes régiók teljes sötétségbe borultak” – jelentette Volodimir Zelenszkij a Twitter-oldalán.

„Az orosz terrortámadások egy másik formája: az ukrán energia és létfontosságú infrastruktúra elleni támadás. Október 10. óta Ukrajna erőműveinek 30 százaléka megsemmisült, ami országszerte hatalmas áramkimaradásokat okozott. Többé nincs tér tárgyalni a Putyin-rezsimmel” – írta az ukrán elnök.

Kapcsolódó írásaink