Külföld

Szijjártó: Felépítjük az erőművet

A mostani energiaellátási válság Európában jelentősen növeli a nukleáris kapacitások jelentőségét – írta Facebook-bejegyzésében Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó: Felépítjük az erőművet
Szijjártó Péter külügyminiszter Alekszej Lihacsovval tárgyal
Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

A nukleárisenergia-kapacitások segítenek abban, hogy az adott ország meg tudja védeni magát a nemzetközi energiapiac észszerűtlen és kiszámíthatatlan változásaitól, vagyis hogy meg tudja védeni a szuverenitását – vélekedett közösségi oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Kifejtette: Magyarország új atomerőművet épít, amellyel hosszú távon garantálja az ország energiaellátásának biztonságát, megvédi a környezetet és fenntartja a rezsicsökkentés eredményeit.

Szijjártó Péter
Szijjártó Péter
Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

A miniszter hangsúlyozta: a hétfői tárgyaláson Alekszej Lihacsovval a következő hónapok feladatait vették számba annak érdekében, hogy jövő év őszén az első betonelemek lekerülhessenek a talajba a paksi telephelyen. „A beruházást sokan próbáljak gáncsolni, de mi ennek nem engedünk, az erőművet felépítjük, mert jogunk van hozzá, és ez az érdekünk” – húzta alá a miniszter.

Kapcsolódó írásaink