Külföld

Lengyelországban tartanak közös parancsnoksági hadgyakorlatot a visegrádi országok október elején

A hadgyakorlatot az opolei dandár területén tartják meg

A visegrádi csoport (V4) országainak hadseregei közös parancsnoksági gyakorlatot tartanak Lengyelországban október 3. és 10. között – közölte pénteken a varsói nemzetvédelmi minisztérium.

Lengyelországban tartanak közös parancsnoksági hadgyakorlatot a visegrádi országok október elején
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/NurPhoto/Seung-il Ryu

A közlemény szerint a V4 Összhaderőnemi Logisztikai Támogató Csoport Parancsnokságának (V4 JLSG HQ) nemzetközi gyakorlatában több mint négyszáz cseh, lengyel, magyar és szlovák katona vesz majd részt.

A gyakorlat célja, hogy „felmérje a V4-országok hadseregeinek képességét a parancsnoki szint biztosítására a közös műveletek logisztikai támogatásának koordinálásához” – áll a közleményben.

A NATO keretében működő V4 JLSG HQ fő feladata a nemzetközi szárazföldi, tengerészeti, légi és különleges erők logisztikai támogatása. A parancsnokság létrehozásáról 2018-ban állapodott meg a négy ország. Teljes készenlétét a testület jövőre éri el. Főparancsnoka a dél-lengyelországi Opole városban állomásozó 10. logisztikai dandár élén álló Maciej Sudak tábornok.

A hadgyakorlatot az opolei dandár területén tartják meg.
 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom