Külföld

Nagyon nagy esély van egy Orbán–Trump-találkozóra Dallasban

Orbán Viktor sajtófőnöke álhírnek minősítette azokat a sajtóban megjelent információkat, amelyek szerint a miniszterelnök hétfőn szabadságra ment. A magyar kormányfő beszédet mond a CPAC megnyitóján, ebben nem történt változás – közölte Havasi Bertalan. Kovács Zoltán szerint nagyon nagy esély van rá, hogy Orbán Viktor Donald Trumppal is találkozik az Egyesült Államokban.

Nagyon nagy esély van egy Orbán–Trump-találkozóra Dallasban
Orbán Viktor és Donald Trump 2019-ben a Fehér Házban
Fotó: Miniszterelnok.hu

„A miniszterelnök nem ment szabadságra. Ez egy álhír. Orbán Viktor az Egyesült Államokba utazik, ahol beszédet mond a CPAC megnyitóján. Ebben semmilyen változás nem történt” – közölte az Atv.hu kérdésére Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A múlt héten olyan vélekedések láttak napvilágot, hogy esetleg veszélybe kerülhet a miniszterelnök meghívása Dallasba a CPAC-re a tusnádfürdői beszéde, a „kevert faj” szóhasználat miatt. Időközben egy olyan hír is megjelent, miszerint a miniszterelnök hétfőtől szabadságra megy. Ezt cáfolta most Havasi Bertalan.

Más témában tartott sajtótájékoztatóján szintén hétfőn Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár arra hívta fel a figyelmet, hogy a CPAC-rendezvény honlapján feketén-fehéren, „kerek-perec” látszik, hogy a miniszterelnök lesz a meghívott díszelőadó.

Az államtitkárt az Atv.hu megkérdezte arról, Dallasban lesz-e Orbán–Trump-találkozó, hiszen a volt amerikai elnök is főszónok lesz a CPAC-en. Kovács Zoltán szerint „ennek a valószínűsége elég nagy, egy tízes skálán a tízet eléri” – fogalmazott a kormánypárti politikus.

Kapcsolódó írásaink