Külföld

Elhallgattattak egy biológust Berlinben

Cenzúra a Humboldt Egyetemen

Július 2-án Marie-Luise Vollbrecht biológus tartott volna előadást a berlini Humboldt Egyetem diákjainak arról, hogy miért is létezik csak két biológiai nem.

A neves német egyetem vezetősége azonban az előadást váratlanul törölte a programból. A Tichys Einblick hírportál szerint ennek oka biztonsági aggályokra vezethető vissza, mivel az előadás kapcsán a diákság tiltakozásokat szervezett. Vollbrecht a múltban társszerzője volt a Welt című napilap azon cikkének, amelyben tudóstársaival közösen leleplezte az ARD német közszolgálati televízió gyermekeket indoktrináló programjait.

Vollbrecht az egyetemi prezentációjának betiltásáról úgy nyilatkozott, hogy azon tézisét, miszerint a biológiá­ban csak két nem létezik, a diákok tudománytalannak, embertelennek, valamint homoszexuális- és transzellenesnek nyilvánították. Ennek ellenére ideológiai felhívásukban hiába keresett indoklást ezekre a kemény vádakra, nem sikerült ilyet találnia annak ellenére, hogy az ellenvetések „ijesztően nagy egyetértésre találtak a diákok körében”.

Kapcsolódó írásaink