Külföld

A benzines autók betiltásával az EU elveszti versenyképességét

Bírálat az AFD politikusától

Az új, fosszilis tüzelőanyaggal üzemelő autók 2035-ig történő uniós szintű tilalmát bírálta az Európai Parlament egyik képviselője. Sylvia Limmer, az Alternatíva Németországnak (AfD) párt EP-delegációjának szóvivője szerint „az autó, ahogyan mi ismerjük, az uniós parlamenti szavazással a múlté” – mondta a Breitbart Europe hírportálnak adott nyilatkozatában.

Százezer számra lesznek olyan munkavállalók, akik a következő években elveszítik a munkájukat „Brüsszel »zöldalku« hisztériája és állítólagos világmegmentése miatt” – folytatta. Az állítólagos emissziómentes mobilitás hazugsága sok családot szorult helyzetbe fog sodorni.

A vásárlóknak veszélyes, megbízhatatlan, rosszul teljesítő és drága e-autókra kell majd felkészülniük, mondta. Az AfD EP-képviselője azt is állította, hogy a belső égésű motorral hajtott autók betiltásával olyan országok, mint az Egyesült Államok és Kína versenyelőnybe kerülnének az európai gyártókkal szemben, ami tovább mélyítené a blokk külső hatalmaktól való függőségét.