Külföld

Soros ukrán embere katonai kötvényekkel nyerészkedik

Soros György néhány napja még a civilizációnkat féltő írást tett közzé az orosz-ukrán háború kapcsán, ám az alapítványa által is támogatott ukrán szövetségese mégis katonai kötvények kereskedelmével nyerészkedik a véres harcokon - írta meg a kontra.hu.

Soros ukrán embere katonai kötvényekkel nyerészkedik
Soros György fiával Alexander Sorossal és Olekszandr Sushko-val, a Nyílt Társadalom Alapítványok ukrajnai vezetőjével
Fotó: Twitter/Alexander Soros

A Dragon Capital nevű brókercég 2000 óta van jelen Ukrajnában, és olyan erősen kötődik Soros György alapítványához, az Open Society-hez, hogy közösen hozták létre az Új Ukrajna Alapot (New Ukraine Fund) a majdani forradalom után, amelynek célja az ukrán vállalkozások támogatása volt.

A cég vezetője egy Tomaš Fiala nevű cseh üzletember, aki nem mellesleg az ukrán Transparency International vezetőségében is jelen van. Vagyis több szálon kötődik a spekuláns ukrán hálózatához.

Fiala - Soroshoz hasonlóan - nem válogat az eszközökben, ha pénzszerzésről van szó, hiszen a cége idén katonai kötvények kereskedelmébe fogott. Vagyis Soros ukrán szövetségese még véletlenül sem a béke előmozdításából, hanem épp a háborúból nyerészkedik.

Az ukrajnai Soros-birodalom zászlóshajójának számító Nemzetközi Újjászületés Alapítvány (International Renaissance Foundation) több mint harminc éve befolyásolja a politikai és gazdasági életet Ukrajnában. Ám ismerve a spekuláns munkásságát, talán senki nem lepődik meg azon, hogy Soros nem csak ezen az egy szervezeten keresztül avatkozik be az ukrán közéletbe és a gazdaságba.

Néhány napja írta meg a Magyar Hírlap, hogy Soros György fia Twitter-posztban biztosította a Nyílt Társadalom Alapítványok ukrajnai képviselőjét afelől, hogy maradni fognak az országban és nem hagyják veszni eddigi munkájukat. 

A spekuláns ukrán alapítványi birodalmának további részeiről részletek a Kontra cikkében olvashatóak.

Kapcsolódó írásaink

Zöldadó a légitársaságoknak

ĀVilágszerte több országban és európai uniós államban is létezik a repülőtéri utasok után fizetendő adó, amelyet Magyarország is bevezet. A bevétel a központi költségvetést gyarapítja