Külföld

Orbán Balázs átadta John Fontenak a Magyar Arany Érdemkeresztet

Orbán Balázs, a magyar kormányfő politikai igazgatója szerdán adta át John Fontenak a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozatának kitüntetését a Lónyay-Hatvany villában.

Orbán Balázs átadta John Fontenak a Magyar Arany Érdemkeresztet
Orbán Balázs (balra), a magyar kormányfő politikai igazgatója szerdán adta át John Fontenak a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozatának kitüntetését a Lónyay-Hatvany villában
Fotó: Facebook/Orbán Balázs

„A nemzeti konzervatívok azok, akik képesek kölcsönös tiszteletet mutatni egymás országai, adott esetben eltérő hagyományai, történelmi korszakai megközelítése iránt” – fogalmazott Orbán Balázs a Mandiner cikke szerint. A kormánypárti politikus leszögezte:

"A nemzeti konzervatívok azért képesek együttműködni, mert nem akarnak egységes megváltó receptet rákényszeríteni a többi nemzetre, nem törekednek globális kormányzásra, eszméik erőszakos terjesztésére. Azt kell látnunk jelenleg a világban, hogy ezen erők közötti összmunka összedolgozás lehet a kiegyensúlyozott és partneri jellegű új nemzetközi együttműködés alapja. Egy olyan nemzetközi együttműködésé, mely bizonyos szintig értékközösséget feltételez, enélkül nem is működne a dolog, de egyúttal minden nemzetnek meghagyja a szabadságot és az önrendelkezés jogát a számára fontos kérdésekben. Ezt a kölcsönös tiszteletet ünnepeljük mi is ma itt ezen az alkalmon.”

A politikai igazgató pontosan kifejtette, hogy az amerikai professzor miért kapja a díjat: a nemzeti szuverenitás, a nemzetközi szervezetek, a migráció területén végzett kiemelkedő tudományos tevékenységért, valamint a Magyarország felé mutatott baráti magatartásért.

Kapcsolódó írásaink