Külföld

Hidvéghi: Az EP újabb jelentését a Soros-szervezetek mondták tollba

A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja elutasítja, hogy Brüsszel ismét visszaél a jogállamiság fogalmával, amikor erre hivatkozva ideológiai támadásokat intéz Magyarország és Lengyelország ellen. Gál Kinga és Hidvéghi Balázs EP-képviselők arra hívták fel a figyelmet, hogy az Európai Bizottság éves jogállamisági jelentését értékelő európai parlamenti szöveget a Soros-féle NGO-k mondták tollba, így nem meglepő, hogy a két ország elleni politikai támadásokat tartalmaz.

Hidvéghi: Az EP újabb jelentését a Soros-szervezetek mondták tollba
Hidvéghi Balázs
Fotó: Európai Parlament

Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti delegációjának elnöke felszólalásában aláhúzta: az Európai Bizottság éves jogállamisági jelentésében valójában a saját ideológiai elvárásait kéri számon a demokratikusan megválasztott kormányokon.

„Az Európai Parlament lelkesen asszisztál ehhez, és mindenféle szankciókat követel, hogy nyomást gyakoroljon Magyarországra a migrációval és a gyermekvédelemmel kapcsolatban" - mondta el Gál.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője szerint az EP szövege kapcsán kilóg a lóláb. „A jelentés nem is titkolja, hogy a benne foglalt hazugságok a Soros-féle szervezetektől származnak.

Mindez nem más, mint az ideológiai nyomásgyakorlás egy újabb példája azokkal a tagállamokkal szemben, amelyek határozottan kiállnak a hagyományos értékek mellett" - húzta alá az EP-képviselő.

Kapcsolódó írásaink