Külföld

A republikánusok többsége még mindig Trumpra szavazna 2024-ben

Népszerű a volt elnök

Az amerikai republikánus szavazók többsége még mindig Donald Trump volt elnököt látná legszívesebben a párt 2024-es elnökjelöltjeként

A republikánusok többsége még mindig Trumpra szavazna 2024-ben
Fotó: AFP/Mandel Ngan

Az amerikai republikánus szavazók többsége még mindig Donald Trump volt elnököt látná legszívesebben a párt 2024-es elnökjelöltjeként. Egy felmérés szerint Trump jelöltségét a republikánusok mintegy 55 százaléka támogatja. A második helyen Florida kormányzója, Ron DeSantis áll húsz százalékkal.

Azon spekulációk viszont, amelyek egy Trump elnök, DeSantis alelnök páros fellépésében bíznak, nem reálisak, hiszen a pártok markánsabb elnökjelöltjeik mellé mindig egy erőtlenenebb személyiséget állítanak alelnöknek, mint ahogy ez volt Barack Obama volt elnök és Joe Biden akkori alelnök esetében is. A Demokrata Párt 2024-es fő jelöltje eközben Joe Biden maradt 33 százalékkal, ami hétszázalékos csúszást mutat az előző évihez képest.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom