Külföld

Fidesz: Nemet mondunk a Magyarország elleni szégyenletes támadásokra!

„Ideje lenne abbahagyni az évek óta tartó abszurd vádaskodásokat, és tiszteletben tartani a magyarok jogát a saját országukhoz” - jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője azzal kapcsolatban, hogy az európai parlament csütörtökön ismét egy Magyarországot és Lengyelországot támadó határozatot fogadott el.

Fidesz: Nemet mondunk a Magyarország elleni szégyenletes támadásokra!
Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője
Fotó: Európai Parlament

„A valóságban azért támadnak minket, mert az európai baloldal nem képes elviselni azt, hogy Magyarországon egy nemzeti kormány van hatalmon, amely határozottan kiáll a klasszikus európai értékek és hagyományok mellett, és szembemegy az európai fősodorral olyan kérdésekben, mint a migráció vagy a gyermekvédelem" - fejtette ki Hidvéghi Balázs.

Hozzátette: amikor tizennyolc éve csatlakoztunk az EU-hoz, egyértelmű volt számunkra, hogy a négy évtizedes szovjet uralom után hová akarunk tartozni: egy olyan szabad közösségbe, amely a kölcsönös tiszteletre épül és a hagyományos európai értékeken alapul.

„Elfogadhatatlan, hogy azóta Brüsszel - és különösen az Európai Parlament - egy önelégült, posztmodern boszorkányüldöző klubbá vált, amely mindenkire egy szűk és radikális ideológiát akar ráerőltetni. Ha pedig valaki ellenáll, ahogy mi tesszük, akkor szankciókkal és agresszív támadásokkal kezdik el zsarolni" - mondta el az EP-képviselő.

Kapcsolódó írásaink