Külföld

Orbán Viktor: A magyar-német kapcsolatok fejlesztése stratégiai jelentőségű

Orbán Viktor levélben köszönte meg Olaf Scholz német kancellár gratulációját a választási győzelemhez; írásában a magyar miniszterelnök a két ország kapcsolatainak fejlesztését is szorgalmazta - közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke csütörtökön.

Orbán Viktor: A magyar-német kapcsolatok fejlesztése stratégiai jelentőségű
Orbán Viktor levélben köszönte meg Olaf Scholz német kancellár gratulációját a választási győzelemhez (képünk illusztráció)
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

„Európa ma olyan kihívásokkal néz szembe, amelyek a korábbiaknál is fontosabbá teszik a tagállamok közötti, kölcsönös tiszteletre alapozott együttműködést” - fogalmazott Orbán Viktor.

A miniszterelnök biztosította a német kancellárt, hogy ennek szellemében készen áll a közös munkára, a Magyarország és Németország közötti kapcsolatok fejlesztését ugyanis stratégiai jelentőségű kérdésnek tekinti - ismertette a levél tartalmát Havasi Bertalan.

A német szövetségi kormány hivatalos holnapján korábban közzétett közlemény szerint Olaf Scholz gratulált a magyar parlamenti választáson elért újabb sikerhez, és sok szerencsét kívánt az elkövetkező feladatokhoz Orbán Viktornak.
 

Kapcsolódó írásaink

Orbán Viktor: Magyarországon jó élni, és jó dolgozni!

ĀAki ma Magyarországon a munkájából szeretne megélni, annak lesz munkája, lesz otthona, és biztonságos környezetben nevelheti fel a gyerekeit a világ legszebb országában - hangsúlyozta a kormányfő közösségi oldalán + VIDEÓK + GALÉRIA