Külföld

Elon Musk nem lesz a Twitter igazgatója

Milliárdos a közösségi médiában

Mégsem ül be a Twitter igazgatótanácsába Elon Musk (képünkön), az elektromos gépkocsik gyártásáról híres Tesla cég vezérigazgatója – nyilatkozta Parag Agrawal, a Twitter technológiai igazgatója hétfői mikroblogüzenetében.

Elon Musk nem lesz a Twitter igazgatója
Elon Musk
Fotó: PATRICK PLEUL / POOL / AFP

Úgy fogalmazott: „Bár Musk nem tagja a tanácsnak, ő a Twittert működtető vállalat legnagyobb részvényese, így testületünk nyitott a véleményére és a javaslataira. Musk a múlt héten megvette a Twittert működtető közösségimédia-vállalat részvényeinek 9,2 százalékát.” Ez a lépés mindössze 2,89 milliárd dollárba kerülhetett az amerikai milliárdosnak, aki korábban többször is panaszkodott a szólásszabadság megsértése miatt a platformon, és jelenleg is egy új közösségi hálózat létrehozásának a lehetőségén gondolkodik.

A kinevezés előfeltételeként átvilágítást kellett végezni, és hivatalos beleegyezésre is szükség volt – írta Agrawal. Musk azonban szombaton a platform túlélési esélyeire tett megjegyzést egy tweetbejegyzés formájában: „Haldoklik a Twitter?” Az 50 éves Musk a Teslában és a SpaceX űrvállalatban lévő részesedésének köszönhetően toronymagasan a világ leggazdagabb embere.

Kapcsolódó írásaink