Külföld

Ferenc pápa a közmédián ajánlja fel Szűz Máriának Ukrajnát és Oroszországot

Bűnbánati szertartást közvetít Rómából március 25-én, pénteken 17 órától a Duna World.

Ferenc pápa a közmédián ajánlja fel Szűz Máriának Ukrajnát és Oroszországot
A katolikus egyházfő levélben kérte püspökeit és a papokat is, hogy csatlakozzanak hozzá a békéért szóló imában
Fotó: AFP/Isabella Bonotto

A nagyböjti eseményen Ferenc pápa imádkozik a békéért, valamint Oroszországot és Ukrajnát is felajánlja Szűz Mária szeplőtelen szívének. A Szentatya felhívásához Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek is csatlakozik. A közmédia 130 perces élő közvetítésének kommentátora Barlay Tamás, szakkommentátora Török Csaba, a magyar katolikus püspöki konferencia tv-referense lesz.

A pápai felajánlás az ukrajnai püspöki konferencia felhívását meghallgatva történik: Ferenc pápa március 25-én, pénteken 17 órakor kéri az isteni közbenjárást a két nemzetre és az egész világra. A katolikus egyházfő levélben kérte püspökeit és a papokat is, hogy csatlakozzanak hozzá a békéért szóló imában, amely elhangzik a bűnbánati liturgia részeként. Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek is csatlakozik a szentatya felhívásához.

Szűz Mária anyaként fogadja szívébe a neki ajánlott nemzeteket, szíve a világot megváltó isteni szeretet egyik megnyilvánulása, a felajánlás célja a kegyelem elnyerése - hívta fel a figyelmet az MTVA.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom