Külföld

Már több mint 30 millió forint érkezett a Híd Kárpátaljáért segélyprogramba

Eddig több mint 30 millió forint támogatás érkezett a kormány által indított Híd Kárpátaljáért elnevezésű segélyprogramba - jelentette be a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára vasárnap Záhonyban.

Már több mint 30 millió forint érkezett a Híd Kárpátaljáért segélyprogramba
A felajánlásokat a karitatív szervezetekhez juttatják el
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Soltész Miklós a záhonyi határállomáson tartott rögtönzött sajtótájékoztatón felidézte: első lépésként létrehozták a 1357-es segélyvonalat, illetve az ahhoz kapcsolódó számlaszámot, amelyre már több mint 30 millió forint támogatás érkezett.

A felajánlásokat a karitatív szervezetekhez juttatják el.

A pénzadományok mellett elsősorban olyan szálláshelyek felajánlását várják, ahol ellátást is tudnak biztosítani családok és kisebb közösségek számára - tette hozzá.

Az államtitkár reményét fejezte ki, hogy a Híd Kárpátaljáért program sok ezer embernek nyújt támogatást, illetve köszönetet mondott a határ menti önkormányzatoknak és a rendvédelmi szervezeteknek az Ukrajnából menekülők hatékony támogatásáért.

„Mindenkinek segítenie kell a háború áldozatait. Mi, magyarok, első helyen Kárpátalját és az ott élő magyarokat akarjuk segíteni” - emelte ki pénteken Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, hozzátéve: a kormány ezért elindítja a Híd Kárpátaljáért programot, amely keretében mindenkinek van lehetősége segíteni. Szombattól hívható a 1357-es nemzeti segélyvonal, amelynek hívásával 500 forinttal lehet támogatni a Híd Kárpátaljáért összefogást.

Ezen kívül egy számlaszámot is nyitott a kormány az adományoknak, melynek számlaszáma: 11711711-22222222

Kapcsolódó írásaink