Külföld

Nincs békés multikulturalizmus

A migráció veszélyeire figyelmeztet a spanyol VOX

A migráció veszélyeire figyelmeztetett a spanyol jobboldal egyik képviselője a madridi parlamentben. Eközben Ausztriá—ban újabb migránsbűncselekményt akart eltussolni a rendőrség.

Nincs békés multikulturalizmus
A helyzet leírására nyugodtan lehet az invázió kifejezést használni – állítja a politikus
Fotó: Facebook

Nem létezik békés multikulturalizmus – jelentette ki a spanyol jobboldali VOX párt egyik képviselője a spanyol törvényhozásban mondott beszédében múlt héten. Rocío De Meer arra figyelmeztetett, ha tovább folytatódik a liberális migrációpárti politika, az a nemzeti kultúrák eltűnéséhez vezet.

A beszédet megelőzően nem sokkal tették közzé azokat az adatokat, miszerint a Spanyolországban érkező migránsok száma a múlt hónapban 32 százalékkal növekedett az egy évvel korábbi adathoz képest.

A helyzetet a képviselő migrációs inváziónak nevezte, szerinte a helyzet leírására nyugodtan lehet az invázió kifejezést használni, annak ellenére, hogy a baloldal szerint ez túlzás. Elmondta, hogy nem csupán néhány menekültről van szó, hanem emberek millióiról, akiket a gazdasági és politikai elit érdekei miatt akarnak betelepíteni a kontinensre.

Arra kérte a spanyol baloldali képviselőket, hogy nézzék meg, milyen társadalmi problémákat okozott a tömeges bevándorlás többek között Németországban, Svédországban és Franciaországban.

Kifejtette, hogy a multikulturalizmus valójában egy hiedelem, amelynek az állítása, miszerint létezik az egymástól eltérő kultúrák békés egymás mellett élése, valójában hazugság. Felhívta a figyelmet, hogy Franciaországban már 700 olyan terület van, ahol nem érvényesül a francia jogrendszer.

Kiemelte, hogy a spanyol városrészeket is romba dönti a bevándorlás. Szerinte a liberálisok a felelősek ezért, akik a civil szervezetekkel együtt támogatják a bevándorlást.

De Meer azzal zárta a beszédét, hogy győzelme esetén Santiago Abascal, a VOX párt elnöke véget fog vetni a Spanyolország ellenes politikának.

Eközben Ausztriában újra központi témává vált a migránsok által tanúsított erőszak és az arra adott rendőrségi reakció, ugyanis legutóbb három nappal az eset után hozták csak nyilvánosságra, hogy egy szír migráns majdnem megerőszakolt egy 22 éves osztrák lányt, aki megmenekülését csak a magánál tartott késnek köszönhette, sokak szerint a rendőrség el akarta tussolni az esetet.

Migrációs nyomás alatt az olasz partok

Az Ocean Viking mentőhajó a hétvégén huszonnégy óra leforgása alatt összesen 228 migránst vett a fedélzetére a Földközi-tengeren. Az SOS Méditerranée civil szervezet által működtetett hajó jelenleg biztonságos kikötőt keres, ahol partra teheti a menedékkérőket. Az Il Giornale című lap közölte, hogy Olaszország déli partjaira szombaton 357, vasárnap pedig 122 illegális migráns érkezett.


A belügyminisztérium adatai szerint idén január elseje és február 11. között összesen 3155 bevándorló szállt partra Olaszországban, amely jelentősen meghaladja a tavalyi év azonos időszakában regisztrált, eddigi rekordot jelentő 2233 főt. A Lampedusa szigetén található befogadóközpontból szombaton kétszázötven embert vittek át egy karanténhajóra, hogy enyhítsék a zsúfoltságot. A sziget partjai közelében pedig egy migránscsónak süllyedt el, a fedélzeten tartózkodó 24 embert kimentették. A jobboldali Olasz Testvérek pártot vezető Giorgia Meloni a Facebookon azt írta, együtt kell működni az észak-afrikai országokkal, hogy még az indulás előtt feltartóztassák a migránsokat.
(HSz)

Kapcsolódó írásaink