Külföld

Teljesen leszerepelt a Soros-hálózat

Rod Dreher szerint az amerikai konzervatívoknak még jobban ki kellene állniuk Magyarország mellett, és nem szabad bízniuk a globalisták manipulatív jelentéseiben

Sorra buktak le az elmúlt héten a Soros-hálózat emberei, maguk vallották be, hogyan manipulálnak a hazánkról szóló jelentésekben és cikkekben. A botrányt az ismert amerikai konzervatív publicista, Rod Dreher sem hagyta szó nélkül, szerinte Washingtonban is sok hazugság lát napvilágot.

Teljesen leszerepelt a Soros-hálózat
Hazánk mellett állt ki Rod Dreher amerikai konzervatív publicista
Fotó: MH/Purger Tamás

A tengerentúlra is eljutott a Soros György hálózatának manipulációit leleplező kiszivárogtatások híre. Rod Dreher ismert konzervatív gondolkodó a napokban a The American Conservative honlapján megjelent cikkében hívta fel az amerikai jobboldal figyelmét arra, hogy Magyarország egyértelműen a szövetségesük, így ideje lenne még nagyobb figyelmet fordítaniuk hazánkra. Írásában fel is sorolta, mi mindent derült ki az elmúlt héten, hogyan akar a milliárdos hálózata a nyílt társadalom, a liberalizmus előmozdítása érdekében beavatkozni a magyar politikába.

Dreher arra is felhívta a figyelmet, hogy a vezető amerikai elemzőintézetek sem mennek szomszédba a kettős mércéért és torzításért, ha Magyarországról van szó, bennük sem szabad bízni. Megjegyezte, összességében „mély szkepticizmussal” kell kezelni mindent, amint a mainstream média hazánkkal kapcsolatban közöl. Hozzátette, az amerikai diplomáciát alakító globalisták és az Európai Unió bürokratái is torzítják a valóságot, vagy egyenesen hazudnak.

Ahogyan arról lapunk is beszámolt, a Magyar Nemzet hasábjain az elmúlt héten is kiszivárgott videók sora jelent meg. Egy on­line készült interjúban Andrej Nosko, a Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) volt igazgatója azt mondta, hazánk és Lengyelország ellen alaptalan, elfogult kampány zajlik, a tájékozatlan, a liberális NGO-kra támaszkodó külföldi újságírók torz képet festenek, a két országot valós érvek felsorakoztatása nélkül lehet ostorozni. Példaként említette azt is, hogy mások mellett a Freedom House demokráciajelentése is súlyosan torzít, rá­adásul kettős mércét alkalmaz, hiszen a baloldali, barátinak tekintett országok vezetését nem támadják.

Hasonló véleményt fejtett ki amerikai intézet kutatója, a hazánkkal kapcsolatban sűrűn megszólaltatott Dalibor Rohac is, aki szintén azzal példálózott, hogy amikor szocialista vezetése volt Szlovákiának, szemet hunytak az ottani korrupció felett. Megjegyezte, Brüsszelben nagyon megkönnyebbülnének, ha a Fidesz elvesztené a választásokat.

Megjelent egy videó Asbóth Mártonnal, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) projektvezetőjével is, aki szerint hazánkban teljesen biztonságosan működhetnek az NGO-k, nincs mitől félniük. „Valójában semmi olyasmi nem történt, hogy a rendőrség kiszállt volna egy NGO irodájába, bankszámlákat fagyasztottak volna be vagy valami ilyesmi. Tehát ilyen nagyon orosz típusú helyzetek soha nem adódtak még elő Magyarországon, és eléggé biztos vagyok benne, hogy a jövőben sem kerül sor ilyesmire” – fogalmazott.

Kapcsolódó írásaink