Külföld

Varga Judit: Magyarországot szeretnénk megőrizni keresztény, magyar országnak

Vasárnap volt öt éve, hogy egy iszlamista merénylő a berlini karácsonyi vásárba hajtott kamionjával. A terrortámadásban 13-an életüket vesztették, 50 ember pedig megsebesült - idézte fel hétfői Facebook-bejegyzésében Varga Judit igazságügyi miniszter.

Varga Judit: Magyarországot szeretnénk megőrizni keresztény, magyar országnak
Varga Judit igazságügyi miniszter
Fotó: Facebook/Varga Judit

A tárcavezető szerint fontos emlékezni a történtekre az áldozatok iránti tiszteletből és fontos, hogy számba vegyük milyen folyamatok zajlanak és zajlottak le azóta.

Az egyik legnagyobb német lap, a Die Welt arról számolt be nemrég, hogy a keresztények arányát jelző mutató 50 százalék alá csökkenése a küszöbön áll. Ez azt jelenti, hogy az újévben a keresztények már nem biztos, hogy többségben lesznek Németországban - írta Varga Judit.

Érdemes kitérni arra is, hogy az új német kancellár, Olaf Scholz hivatalba lépése után nem sokkal kijelentette: „Németország bevándorlóország, ezért legfőbb ideje, hogy bevándorlási és integrációs társadalomként tekintsen magára”.

Mindeközben az OECD statisztikai adatai is alátámasztják, hogy a németországi középosztály lemorzsolódik, sőt, a csoport alsó szegmensében lévők egyenesen hanyatlásnak indultak.

A frissen kormányra lépett baloldali-liberális-zöld koalíció előtt tehát komoly kihívások állnak. Elismerve minden ország szuverenitását azonban mi tiszteletben tartjuk a németek döntéseit - húzta alá a miniszter.

„Ugyanakkor elvárjuk, hogy mások is tiszteletben tartsák a mi, saját döntéseinket, hogy nem kívánunk bevándorlóországgá válni. Magyarországot szeretnénk megőrizni keresztény, magyar országnak és elutasítjuk, hogy mások beleszóljanak abba, hogyan védjük meg kultúránkat, a családjainkat és a gyermekeinket - így fair” - szögezte le bejegyzése végén az igazságügyi tárca vezetője.

Kapcsolódó írásaink