Külföld

Semjén: A keresztény szót az EU-ban manapság nem illik használni

A keresztény szót az Európai Unióban manapság nem illik használni, az üldözéssel összekapcsolni pedig végképp elfogadhatatlan - hangoztatta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes hétfőn Budapesten.

Semjén: A keresztény szót az EU-ban manapság nem illik használni
Vladimir Palko volt szlovák belügyminiszter és országgyűlési képviselő (b) Jönnek az oroszlánok - Miért tart Európa és Amerika egy új zsarnokság felé? című kötete magyar kiadásának bemutatóján Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes társaságában a Petőfi Irodalmi Múzeumban
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A Kereszténydemokrata Néppárt elnöke Vladimir Palko volt szlovák belügyminiszter „Jönnek az oroszlánok - Miért tart Európa és Amerika egy új zsarnokság felé?” című, a keresztényellenességről és Európa értékvesztéséről szóló kötete magyar kiadásának bemutatóján hangsúlyozta: az európai progresszió vezetői nem képesek elfogadni, hogy a keresztények nem elnyomók, hanem elnyomottak.

Mostanában az LMBTQ-mozgalom abszurditásai demonstrálják a legjobban, hogy ha valaki nem ért egyet velük, azonnal diktatúrát kiáltanak - tette hozzá Semjén Zsolt a Petőfi Irodalmi Múzeumban tartott rendezvényen.

Emlékeztetett arra: miközben keresztények tízmilliói szenvedtek el üldöztetést a Közel-Keleten és Afrikában, addig az Európai Unió 2011-ben még egy a keresztényüldözést elítélő nyilatkozatot sem volt hajlandó elfogadni, mert a tervezetben szerepelt a „keresztény” szó.

Példaként említette, hogy a Devon grófságbeli Exeterben Shirley Chaplin ápolónő, harminc évig viselt a nyakában egy kis keresztet, amikor a munkahelye felszólította, hogy válasszon a kereszt és munkahelye között. Chaplin a bírósághoz fordult, ám a pert elveszítette.
Mi ez, ha nem az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának megsértése? - tette fel a kérdést a politikus.

A továbbiakban arról szólt: egy olyan kereszténydemokrata kormány tagjaként, amelyet naponta vádolnak azzal, hogy diktatúrát épít, különös figyelemmel olvasta a kötetet, ami sok magyart segíthet abban, hogy eszméljen ebben a józan észről megfeledkezett világban.

Ugyanis a szerző szembesít azzal, hogy a liberalizmus cégére alatt ellentmondást nem tűrő véleményterror fenyeget, „ahol a politikai korrektség jelszavával még azt is megszabják, hogy mit mondhatok és mit nem, akkor nyilvánvaló, hogy erre az antropológiai, szexuális, kulturális forradalomra csak egy válasz adható: az ellenforradalom. A téboly forradalmával szemben a józan ész ellenforradalma” - fogalmazott Semjén Zsolt.

Vladimir Palko úgy vélekedett, hogy az elmúlt évtizedekben egyre egészségtelenebb folyamatoknak lehetünk tanúi Európában. A kereszténységet elutasító baloldali liberális rendszer veszélyezteti a szabadságot és kártékonynak tekinti a nemzet fogalmát.

Ma új ideológiákat akarnak lenyomni a torkunkon - folytatta -, a férfi nővé válhat, házasodhatnak az egyneműek, a civilizációs kérdésekről az emberek akarata ellenére, emberek feletti bírák döntenek és az Európai Unióban egy a Európai Néppárt, a szociáldemokraták és a liberálisok alkotta klikk uralkodik.

Az iskolákban a gyerekeknek genderideológiát tanítanának, Magyarországot azért támadják, mert nem engedi be a káros szexuális tartalmat a tanintézetekbe és már a „karácsony” szó sem kívánatos - sorolta.

Szerinte ennek a kártékony rendszernek, amely úgy terjeszti a gender és homoszexuális ideológiát, mint ahogy a marxizmust terjesztették a kommunisták a munkahelyeken, és amely minden értéket, a férfi-nő viszonyt, a családi kötelék fontosságát, a szülő-gyerek kapcsolatot kiforgat, egyedül Közép-Európa tud ellenállni.

Vagyis Magyaroknak, szlovákoknak szüksége van egymásra - mondta Vladimir Palko.

Makláry Ákos atya, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének elnöke azt emelte ki, hogy a világban nap-mint nap 300 millió keresztény szenved el üldöztetést. Eközben pedig az Európai Unióban az LMBTQ közösség jogai kapják a legtöbb figyelmet. Ugyanakkor a médiában rendszeres a kereszténység gyalázása és a keresztény élet beállítása világellenesként.

A bécsi székhelyű keresztényellenes intoleranciát figyelő központ szerint ma Európában törvényekben diszkriminálják a kereszténységet, korlátozzák a keresztények lelkiismerethez való jogát, szólás- és gyülekezési szabadságát - mondta a pap.

Surján László, a KDNP volt elnöke, korábbi európai parlamenti képviselő úgy fogalmazott, hogy „cseberből vederbe” kerültünk, amikor a kommunizmus bukása után beléptünk az Európai Unióba. De ha már megérkeztünk, maradjunk a nyugati parton és próbáljuk rendbe tenni a dolgokat - tette hozzá.

Európának ugyanis nem reformra van szüksége, hanem meg kell menteni, amit a szomszédos közép-európai országokkal összefogva lehet megvalósítani - mondta Surján László.

A 603 oldalas kötet a Gondolat Kiadó gondozásában jelent meg.

Kapcsolódó írásaink