Külföld

Varga Judit: Az Uniónak támogatnia kell Lengyelországot

A napokban új fokozatra kapcsolt a kontinensünket fenyegető migrációs nyomás, miután illegális bevándorlók egyre nagyobb csoportja próbál bejutni Európába Lengyelországon át - írta a Facebook-oldalán Varga Judit igazságügyi miniszter. 

Varga Judit: Az Uniónak támogatnia kell Lengyelországot
Migránsok vágják át a kerítést a lengyel-fehérorosz határon
Fotó: AFP/EyePress News

Déjà vu érzésünk lehet, hiszen 2015-ben épp olyan agresszívan, a határzár megrongálásával próbáltak migránsok tömegei átjutni Magyarországra, ahogyan most Lengyelországba - hívta fel a figyelmet Varga Judit, majd hozzátette: Mi akkor megálljt parancsoltunk az illegális bevándorlásnak, noha mindenki bírált ezért bennünket és senki sem sietett a segítségünkre. Örömmel látjuk, hogy lengyel barátainkat már nem éri olyan két-frontos támadás, mint minket.

Elég volt azonban a szavakból, technikai vitákra pedig nincs most időnk, hiszen Lengyelországnak nemcsak saját, de az Európai Unió határait is védenie kell! Nekünk pedig végre egységes közösségként kell támogatnunk Lengyelországot!

Kiállunk lengyel barátaink mellett, és felszólítjuk Brüsszelt a határzár kiépítésének fedezésére, amely, ha tetszik, ha nem: a leghatékonyabb eszköz schengeni határaink védelmére - zárta a bejegyzését az igazságügyi miniszter. 

Kapcsolódó írásaink