Külföld

Drasztikusan növekszik a Spanyolországba illegálisan érkező migránsok száma

Az Alapjogokért Központ részvételével tanácskoztak az illegális migráció megállításáról az európai konzervatívok. Drasztikusan növekszik a Spanyolországba illegálisan érkező migránsok száma. Idén eddig közel 28 700, főleg a Magreb-térségből érkező migráns jutott be illegálisan Spanyolországon keresztül az Európai Unióba - írja a Központ hivatalos Facebook-oldala.

Drasztikusan növekszik a Spanyolországba illegálisan érkező migránsok száma
Migránsok próbálnak átjutni a Ceután emelt kerítésen
Fotó: Diego Radames / ANADOLU AGENCY

November 5. és 6. között az európai konzervatív pártcsalád, az ECR és a spanyol jobboldali VOX rendezett konferenciát, amelyen spanyol politikai szereplők, európai parlamenti képviselők, újságírók, iszlám és migráció szakértők, filozófusok, illetve elemzők, többek között az Alapjogokért Központ vezető elemzője, Farkas Vajk is arra keresték a választ, hogyan számolható fel az egyre nagyobb méreteket öltő migrációs krízis - írják.

A vezető elemző elmondta, a külső határok védelme valamennyi európai közös érdeke, anélkül nem biztosítható az európaiak biztonsága. Farkas hozzátette, Magyarország a határzár építésével meg tudta állítani az illegális migránsok érkezését, és bebizonyította, hogy az illegális migráció beszüntethető. A szolidaritás nem az illegálisan érkezők beengedését jelenti, hanem azt, ha Európa helyben segít.

Migránsok akarnak Spanyolország területére lépni
Migránsok akarnak Spanyolország területére lépni
Fotó: Antonio Sempere / AFP

Kiemelik: a résztvevők élesen kritizálták azokat a baloldali törekvéseket, amelyek a migrációt alapvető jogként akarják definiálni, és egyetértettek abban, hogy mindent meg kell tenni az illegális migráció, valamint a baloldal európai lakosságcserét és az európai életformát lerombolni célzó törekvéseinek megállítására.

Objektum doboz

A konferencia több előadója is elmondta, a migráció nem megoldás a demográfiai problémákra, végeredményben pedig megállapították, hogy a magyar családpolitika az, amely hosszútávú választ adhat a népességfogyásra - áll a beszámolóban.

Kapcsolódó írásaink