Külföld

Varga Judit: Védjük meg Európát az illegális migrációtól

Ne hagyjuk, hogy a bevándorláspárti többség ránk erőltesse akaratát - írta Varga Judit igazságügyi miniszter a Facebook-oldalán.

Varga Judit: Védjük meg Európát az illegális migrációtól
Ne hagyjuk, hogy a bevándorláspárti többség ránk erőltesse akaratát - írta Varga Judit
Fotó: Facebook/Varga Judit

Noha 2015-ben még bíráltak bennünket bevándorláspolitikánk miatt, úgy tűnik, hogy mára egyre több tagállam ébred rá arra, hogy az illegális migrációnak csak a külső határok védelmével lehet megálljt parancsolni - írta az igazságügyi miniszter. 

Sőt, Magyarország után egyre többen szorgalmazzák azt is, hogy Brüsszel az üres szavakon túl végre finanszírozza is ezeket a határvédelmi intézkedéseket - emelte ki Varga Judit, majd hozzátette: Ezt a felhívásunkat pedig idén októberben 11 tagállammal együtt levél formájában is az Európai Bizottság kifejezésére adtuk.

„Láthattuk ugyanis, hogy a bevándorlás új irányokat vett, így hazánkhoz hasonlóan az elmúlt időszakban Litvánia is bebizonyította, hogy ha a brüsszeli bürokrácia képtelen cselekedni, akkor a határok védelméről erős tagállami lépésekkel kell gondoskodni.”

Ne legyenek ugyanakkor illúzióink, a Bizottság továbbra is ragaszkodni fog a migránsok szétosztásán alapuló európai paktumhoz, amit viszont mi a leghatározottabban visszautasítunk. Az uniós intézményekre fölösleges tovább várni, nem képesek hatékony megoldást találni Európa legégetőbb problémájára.

Külső határaink védelme azonban az egész közösségünk érdekeit szolgálja, jogos elvárás ezért, hogy a határvédelem költségeiből az Unió is kivegye a részét - zárta írását Varga Judit.