Külföld

Fidesz: El a kezekkel Lengyelországtól!

Az Európai Bizottság beadványára az Európai Unió Bírósága úgy döntött, hogy Lengyelországnak rekordmértékű, napi egymillió eurós büntetést kell fizetnie az EU-nak, amiért nem függesztették fel a legfelsőbb bíróság fegyelmi kamarájának működését. A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja felháborítónak tartja az EUB döntését, ami újabb durva támadás Lengyelország szuverenitása, a lengyel emberek ellen, derül ki a Fidesz lapunkhoz eljuttatott csütörtöki közleményéből.

Fidesz: El a kezekkel Lengyelországtól!
Képünk illusztráció
Fotó: MH

„Ismételten és határozottan kiállunk Lengyelország mellett. Elég az uniós intézmények politikai nyomásgyakorlásából! El a kezekkel Lengyelországtól!” - emeli ki a Fidesz EP-képviselőcsoportjának közleménye, amely hangsúlyozza: az EU történetében példátlan, rekordméretű büntetés újabb durva támadás az uniós intézmények részéről Lengyelország szuverenitása ellen.
 
A közlemény emlékeztet: a múlt héten az Európai Parlament baloldali többsége a Néppárttal közösen olyan abszurd határozatot fogadott el, amely szerint a lengyel alkotmánybíróságnak nincs jogi legitimitása és nem jogosult a lengyel alkotmány értelmezésére. A Fidesz EP-képviselői felháborítónak tartják a Lengyelországot érő folyamatos támadásokat és a durva politikai nyomásgyakorlást.

„Ismételten es határozottan kiállunk Lengyelország mellett. El a kezekkel Lengyelországtól!” - hangsúlyozza a kommüniké.
 

Kapcsolódó írásaink