Külföld

Hazánk nem enged a nyomásnak

Az előzetes letartóztatás intézménye, az európai ügyészség, valamint az uniós gyermekjogi stratégia is napirendre került az uniós igazságügyi miniszterek csütörtöki luxembourgi ülésén.

Hazánk nem enged a nyomásnak
Továbbra sem engedünk az LMBTQ-lobbi nyomásának - magyar vétó az igazságügyi tanácsban - írta Varga Judit
Fotó: Facebook/Varga Judit

Varga Judit igazságügyi miniszter lapunknak hangsúlyozta, a stratégia jó ügyért indult, hiszen a gyermekek rengeteg veszélynek vannak kitéve Európa-szerte, a szegénységtől kezdve az emberkereskedelmen át egészen a kapcsolati erőszakig, aminek a gyermekek is áldozatai lehetnek. Emlékeztetett, a magyar kormány mindent megtesz azért, hogy megvédje a gyermekeket, és a legmagasabb szinten garantálja a jogaikat. Varga Judit rámutatott, sajnos nem új jelenség az Európai Unióban, hogy a legfontosabb kérdésekbe is beleviszik az ideológiát, így történt ez most is. Az Európai Bizottság stratégiája nem jogalkotási eszköz, ám a miniszter hangsúlyozta, nagyon fontos odafigyelni arra is, hogy mi kerül bele egy ilyen politikai deklarációba, hiszen később számon kérik a benne foglaltakat azokon, akik aláírták.

Elmondása szerint a tárgyalások eljutottak arra a pontra, hogy már nem lett volna elegendő kiegészítő nyilatkozatot tenni a problémás részekkel kapcsolatban, ezért lengyel kollégájával egyetemben vétózott. A tárcavezető felidézte, a szövegben eleve szerepelt az, hogy a gyermekeknek mindenfajta diszkriminációtól mentes, biztonságos környezetet kell teremteni az iskolákban, az északi és a Benelux országok azonban mindenáron ki akarták ezt egészíteni a „gender inkluzív” nevelés megkövetelésével. „Soha nem fogjuk beengedni az LMBTQ-aktivistákat az iskoláinkba” – nyomatékosította. A miniszter rámutatott, a kiegészítést sürgető országok képviselői láthatóan valóban úgy gondolják, hogy az LMBTQ-lobbi képviselete a legégetőbb kérdés a gyermekvédelemben. „Egyértelművé vált, hogy nagyon erős LMBTQ-lobbi uralja Európát, és sok tagállamot begyűrt maga alá” – fogalmazott. Varga Judit előzőleg a Facebook-oldalán arról számolt be, hogy a találkozó előtt külön is egyeztetett visegrádi kollégáival

Kapcsolódó írásaink