Külföld

Varga Judit: A választások közeledtével a hazánk elleni támadások csak fokozódni fognak

Az európai körképet a jövőben három nagy kérdés: a migráció, a klímapolitika és a gender-téma fogja meghatározni - írja Varga Judit igazságügyi miniszter Facebook-oldalán.

Varga Judit: A választások közeledtével a hazánk elleni támadások csak fokozódni fognak
Varga Judit igazságügyi miniszter
Fotó: Facebook / Varga Judit

A nap folyamán ismét megbizonyosodtam afelől, hogy Magyarországot külföldön is a legmagasabb szakmai szinten képviselik diplomatáink. Ez azonban lehetetlen volna folyamatos és részletes tájékoztatás nélkül, így a héten zajló misszióvezetői konferencián az Igazságügyi Minisztériumhoz tartozó legfontosabb kérdéskörök is megvilágításba kerültek, különös tekintettel az európai eseményekre.

Szó esett az Európa jövőjéről szóló konferenciáról, azon belül is a külképviseletek páneurópai párbeszédben betöltött szerepéről. Előadásomban emellett kitértem olyan, az egész Európai Uniót érintő kérdésekre is, mint a migráció és annak alakulása a következő időszakban vagy éppen az európai klímapolitika aggályai - írja a tárcavezető.

Nem titok, hogy szakmai sikereket csak csapatban lehet elérni, ezért nekünk, politikai döntéshozóknak különösen nagy felelősségünk van abban, hogy diplomatáink felkészülten térjenek vissza állomáshelyükre. Mert ne legyenek kétségeink, a választások közeledtével a hazánk elleni támadások csak fokozódni fognak - olvasható az igazságügyi miniszter bejegyzésében.

Kapcsolódó írásaink