Külföld

Varga Judit: Migrációról, világosan

Az afganisztáni eseményeket követve újra az európai napirendre került a migráció témaköre, ezért is fejtettem ki hazánk ezzel kapcsolatos álláspontját a portugál Expresso hetilapnak - írta Facebookon Varga Judit.

Varga Judit: Migrációról, világosan
Varga Judit igazságügyi miniszter
Fotó: Facebook/Varga Judit

A magyar érvrendszer régóta tiszta és érthető: a kontinens érdekeit is szem előtt kell tartanunk, hiszen nem segíthetünk úgy, hogy a problémát európai területre hozzuk - hangsúlyozta az igazságügyminiszter.

Szerintünk nem emberi jog az, ha valaki a világ másik oldalán egyik nap felkel és úgy dönt, hogy mostantól a világ másik részén fog lakni, nekünk pedig minden ellenőrzés nélkül be kell őt engednünk - tette hozzá.

Ezért is döntöttünk úgy - emelte ki -, hogy a Szerződéseknek megfelelően megvédjük a schengeni határokat. Más országok erre nem voltak képesek, Magyarország mégsem kapott ezért semmilyen elismerést, csak kritikákat.

Mi ennek ellenére kitartunk, Magyarországot és az európai határokat meg fogjuk védeni, a segítséget pedig oda fogjuk elvinni, ahol arra a legnagyobb szükség van - írta a posztban Varga Judit.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink