Külföld

Elégedetlenek Biden migrációs politikájával

Választ várnak a képviselők a kormányzattól

Egy több kritikát kap a washingtoni vezetés bevándorlási politikája, már a jobboldalisággal aligha vádolható Washington Post is a koherens bevándorlási stratégiát hiányolja Joe Biden elnöktől.

Elégedetlenek Biden migrációs politikájával
Joe Biden valódi terveinek hiánya választási kudarchoz vezethet
Fotó: Brendan SMIALOWSKI / AFP

Az Egyesült Államok déli határaihoz évtizedek óta nem látott számban érkeznek illegális migránsok, a költségvetési év eleje, azaz 2020. október elseje óta már több mint egymillióan lépték át illegálisan az amerikai–mexikói határt.

Habár a Biden-adminisztráció eltörölt számos, korábban Donald Trump által hozott korlátozó intézkedést, a lap szerint az inkoherens kommunikáció, illetve a valódi tervek hiánya politikailag mérgező, és ez veszélyeztetheti a demokrata esélyeket a következő félidős választásokon, amelyek tétje, hogy megtartják-e többségüket a törvényhozásban.

A héten republikánus képviselők levélben fordultak a belbiztonsági hivatal vezetőjéhez, Alejandro Mayorkashoz, hogy részletes tájékoztatást kérjenek arról, a Biden-adminisztráció milyen lépéseket tesz a déli határon uralkodó káosz kezeléséért.

Amíg a demokraták többek között a klímaváltozást és a szegénységet tartják a migránshullám kiváltó okaként, addig a republikánusok szerint azt Joe Biden kijelentései és intézkedései okozzák, mint például a korábban a világjárvány korlátozása érdekében hozott, a kiutasításokat megkönnyítő 42-es cikkely eltörlése, amelyre információk szerint hamarosan sort keríthet az elnök.

Kapcsolódó írásaink