Külföld

Rod Dreher is a népszavazás mellett

„A BLM-mozgalom, a genderideológia és az LMBTQ-kultúra Amerikából indult, de nem maradt ott, hódítani akar. Erre fel kell készülni Európában is” – hangsúlyozta Rod Dreher, az American Conservative portál alapító-szerkesztője a Heteknek.

Rod Dreher is a népszavazás mellett
Rod Dreher is a népszavazás mellett
Fotó: MH/Purger Tamás

Dreher közölte, messzemenően támogatja a magyar kormány gyermekvédelmi törvényt és az erről kezdeményezett népszavazást. „Brüsszel olyan fanatikus ebben a kérdésben, hogy egyáltalán nem érdeklik a kulturális tradíciók és egy ország szuverenitása. Ez a kulturális imperializmus” – figyelmeztetett.

A konzervatív újságíró szerint Magyarország összefoghat a Visegrádi Csoport országaival. Megjegyezte, szükség lehet ilyen referendumokra más országokban is, hogy „az uniós elit megértse, nem engedhet meg magának bármit, és nem bánhat felelőtlen, csintalan gyerekekként a közép-európai országokkal.”

Yoram Hazony egyébként a liberális imperializmus új jelképének nevezte a szivárványos zászlót, amely „a nemzeti zászlók helyébe lép”. Az izraeli filozófus arra reagált, hogy a Svenska Dagbladet címlapján szivárványos zászló alatt vonulnak a svéd katonák.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink