Külföld

Német politikus: Hálás vagyok Orbán Viktornak

A magyar jogszabályról beszélt a napokban az észak-rajna–vesztfáliai tartományi törvényhozásban Sven Tritschler, az Alternatíva Németországnak (AfD) képviselője.

Német politikus: Hálás vagyok Orbán Viktornak
Sven Tritschler
Fotó: MH

Hangsúlyozta, nagyon örül, hogy Magyarországon a szülőkre bízzák a gyerekek felnevelését, és nem holmi hibbant genderideológusokra.

„Homoszexuálisként kikérem magamnak, hogy abortuszlobbisták, pszeudotudományos sarlatánok a képviseletemben lépjenek fel. Olyanok, akik szerint 173 gender létezik” – fogalmazott. Tritschler azt mondta, hálás Orbán Viktor magyar kormányfőnek, amiért 2015-ben lezárta a balkáni útvonalat, és lelassította ezzel Németország elárasztását iszlamistákkal. mert ezzel sokkal többet tett Németország és Európa szexuális sokszínűségéért, mint a szivárványos zászlót lengetők.

A magyar gyermekvédelmi törvényről, valamint a hazánk és Lengyelország ellen indult uniós eljárások állásáról vitázik strasbourgi plenáris ülésének szerdai napján az Európai Parlament. A jogszabályról egy állásfoglalási indítvány is készül, amelyben a Parlament – a Politico szerint – arra kéri az Európai Bizottságot és a Tanácsot, kezdeményezzen hivatalos jogi eljárást Magyarország ellen az uniós jog megsértése miatt.

„A benyújtott javaslat újabb politikai hisztériakeltés egy olyan ügyben, ahol nincs uniós kompetencia, és amelynek napirendre vétele valótlan állításokon alapul. A magyar képviselőknek világossá kell tenniük, hogy a törvény a gyermekek védelméről szól, és bármely vita előfeltétele a törvény pontos ismerete” – reagált Hölvényi György kereszténydemokrata EP-képviselő heti hírlevelében.

Kapcsolódó írásaink