Külföld

A Politico cenzúrázta Varga Judit cikkét

A gyermekeket és szülőket védő törvénnyel kapcsolatos nemtelen és aljas hazugságokra adtam volna tiszta és egyenes, tényeken alapuló válaszokat írásomban, de úgy látszik az igazság nincs ínyére az európai sajtónak – közölte Varga Judit annak kapcsán, hogy a Politico cenzúrázta a cikkét.

A Politico cenzúrázta Varga Judit cikkét
Varga Judit
Fotó: MH

Milyen érdekes, hogy éppen George Orwell születésének 118. évfordulóján kell értesülnöm arról, hogy a Politico cenzúrázta a cikkemet – írta Varga Judit a Facebook-oldalán. A gyermekeket és szülőket védő törvénnyel kapcsolatos nemtelen és aljas hazugságokra adtam volna tiszta és egyenes, tényeken alapuló válaszokat írásomban, de úgy látszik az igazság nincs ínyére az európai sajtónak - tette hozzá az igazságügyi miniszter.

Sokszor láttunk már ilyet a liberális médiától... Ha nem értenek veled egyet, akkor elhallgattatnak, azaz, nem közlik a cikket - írta. 

A módszer jól bejáratott: Megtámadnak, ránk zúdítják hazugságaikat, de nem hagyják, hogy az ember megvédje magát vagy cáfolja a gőzhenger vádaskodásait. Felépítenek egy gyűlölethadjáratot a sajtóban a másik fél cenzúrázásával. Ez lenne a szabad Európa? – tette fel a kérdést.

Hozzátette, hogy mindeközben Magyarországon mindenki szabadon és megkülönböztetés nélkül élhet. A törvénnyel a magyar kormány a gyermekeket és a szülők jogait védelmezi az Európai Unió Alapjogi Chartájának megfelelve, azzal összhangban.

Az európai újbeszél azonban a hazug arrogancia, a korlátokat nem ismerő rágalmazás nyelve. Ide jutottunk. Ha látná Orwell... – zárul a bejegyzés.