Külföld

Luxembourgba ment Varga Judit, megvédi a haza becsületét

Indulunk Luxembourgba, irány az Általános Ügyek Tanácsa - írta Facebookon Varga Judit.

Luxembourgba ment Varga Judit, megvédi a haza becsületét
Varga Judit Sophie Wilmès belga külügyminiszterrel, valamint Clément Beaune, Franciaország európai ügyekért felelős államtitkárával tárgyalt
Fotó: Facebook/Varga Judit

Az igazságügyminiszter ismertette: olyan témák lesznek terítéken, mint Európa jövője, a migráció és - futottak még kategóriában - a Magyarország ellen indított 7-es cikkely szerinti eljárás.

Nem engedünk a zsarolásnak! Megvédjük a haza becsületét! Hamarosan jelentkezem - tette hozzá.

Objektum doboz

A jogállamisági zsarolás-sorozat nem is lehetne aktuálisabb most, az Európai Unió Jövőjéről szóló Konferencia kezdetén, amely szintén kiemelt témája a mai napnak. Az Unió mára ideológiai viták túszává vált - mondta el véleményet következő posztjában.

Ennek ékes példája - véli - az a nemzetközi gyűlöletkeltő kampány, amely hazánk ellen indult a nemrég elfogadott pedofiltörvény miatt. Miközben mi a gyermekek, a szülök, a családok alapvető jogait védjük, az európai liberális gőzhenger hazugsággyára ismételten hazánk rossz hírét próbálja kelteni és nemzetközi beavatkozásért kiált.

Azért vagyunk ma itt Luxembourgban, hogy visszaverjünk minden alaptalan támadást és megóvjuk hazánk becsületét - emelte ki az igazságügyminiszter.

Szomorú, hogy Európában a jog és a jogállamiság már nem a politikai cselekvés korlátját jelenti, hanem a politikai akarat és ideológiai zsarolás eszközévé vált. Mi olyan Európát akarunk, ahol a tagállamok eltérő ideológiai és kulturális nézetei miatt nem jár szankciós mechanizmus és megbélyegzés. Hiszünk abban, hogy Európa jövője a természetes közösségekből építkező erős, szuverén nemzeteken áll - írta.

Ezek azok a közös értékek, amelyeket meg kell védenünk - emlékeztetett a politikus.

Objektum doboz

Varga Judit Sophie Wilmès belga külügyminiszterrel, valamint Clément Beaune, Franciaország európai ügyekért felelős államtitkárával tárgyalt. A politikus a közösségi oldalán megosztott bejegyzésben hangsúlyozta, hogy a magyar kormány mindig kész a konstruktív párbeszédre.

Objektum doboz

Fontos, hogy a magyar álláspontot ne csak megismerjék, de minél többen meg is értsék - tette hozzá az igazságügyi miniszter. 

Kapcsolódó írásaink

Hölvényi: Álljon meg a menet!

Ā„Az EP nagyon közel került ahhoz, hogy átlépjen egy olyan vonalat, amely az EU reformja helyett akár az EU végét is jelentheti”