Külföld

Nem részesülhetne úrvacsorában abortuszpárti politikus

Ellenállnak a püspökök

Az amerikai katolikus püspöki konferencia nagy többséggel elfogadta azt az eucharisztia értelmezését taglaló nyilatkozatot, amelyet sokan leplezett bírálatként értelmeznek abortuszpárti politikusokkal szemben.

Nem részesülhetne úrvacsorában abortuszpárti politikus
Joe Biden
Fotó: AFP

Több vélemény is megjelent, miszerint a dokumentum az Egyesült Államok elnökének, Joe Bidennek szánt üzenet, mivel az elnök római katolikus létére lelkes pártfogója abortuszpárti mozgalmaknak. Ennek értelmében a helyi püspökök dönthetnének majd arról, megtagadják-e egy abortuszpárti politikustól az úrvacsorát, aminek következtében az abortuszpárti elnök is az elutasítottak közt találhatja magát.

A püspöki konferencia döntése még nem végleges, de a vita erős tiltakozást váltott ki, főleg demokrata párti politikusok körében, akik egy közös levélben figyelmeztettek, hogy az úrvacsora gyakorlatát nem lehet fegyverként felhasználni a nők biztonságos abortuszhoz való joga ellen.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom