Külföld

„Mindannyiunk érdeke, hogy gyorsítsuk Szerbia uniós csatlakozását”

A Vajdasági Magyar Szövetség államtitkáraival tartott online megbeszélést Deli Andor vajdasági származású fideszes EP-képviselő. A megbeszélés témája – a szakmai kérdések megvitatása mellett - szerbia uniós csatlakozási folyamata volt. „mindannyiunk érdeke, hogy munkánkkal gyorsítsuk szerbia uniós csatlakozási folyamatát, ehhez pedig szoros együttműködésre van szükség” - emelte ki a képviselő a tárgyalást követően.

„Mindannyiunk érdeke, hogy gyorsítsuk Szerbia uniós csatlakozását”
Deli Andor fideszes EP-képviselő
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

„Mindannyiunk érdeke, hogy munkánkkal gyorsítsuk Szerbia uniós csatlakozási folyamatát és ehhez szükség van a szorosabb együttműködésre. Együtt kell dolgoznunk. Ezért hívtam össze ezt a találkozót és abban bízom, hogy a jövőben is tudunk majd egymáshoz fordulni bizonyos szakmai kérdésekben„ - mondta el a tanácskozás kapcsán Deli Andor EP-képviselő.

A képviselő hozzátette, hogy a csatlakozási folyamatok áttekintése mellett szó volt az Interreg-IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program pályázatairól, a közlekedési és infrastrukturális projektekről, a kisebbségi oktatásról, a környezetvédelemről, a mezőgazdaságról, az igazságügy reformjairól, valamint az oltásról.

Az eseményen jelen volt Vicsek Annamária, az Oktatási, Tudományügyi és Technológiai Fejlesztési Minisztérium államtitkára, Juhász Attila, a Mezőgazdasági Minisztérium államtitkára, Nyilas Mihály igazságügyi államtitkár, Lálity Urbán Emese, az Építésügyi, Közlekedési és Infrastruktúraügyi Minisztérium államtitkára, Vickó Ferenc, az Egészségügyi Minisztérium államtitkára, Kerekes József, a Pénzügyminisztérium államtitkára és Jaksa Róbert, a Környezetvédelmi Minisztérium államtitkára.

Kapcsolódó írásaink