Külföld

Amerikai-magyar összefogás a családokért

Mike Pompeo amerikai külügy- és Alex Azar egészségügyi miniszter meghívására Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter is felszólalt egy csütörtök délutáni konferencián, amelynek témája a családi értékek megerősítése volt.

Amerikai-magyar összefogás a családokért
Novák Katalin
Fotó: MH

Az online esemény apropója egy közös nyilatkozat aláírása, amit az Egyesült Államok és hazánk mellett többek közt Brazília, Egyiptom, Indonézia és Uganda is támogatott. A közös nyilatkozat aláírásával a Geneva Consensus nevű koalíció országai támogatják, hogy az ENSZ dokumentumaiban a családbarát értékek jelenjenek meg.

Novák Katalin csütörtök reggel a Facebook-oldalán egy videóban elmondta, örömmel fogadta a meghívást, hiszen az amerikai adminisztrációval már évek óta együtt dolgoznak a családközpontú értékek védelmében.

Objektum doboz

Felszólalásában hangsúlyozta, olyan korban élünk, amikor különösen fontos a családpárti szövetségek megerősítése, hogy megvédjük legalapvetőbb értékeinket. Mint mondta, az elmúlt évtizedben ostrom alá kerültek a társadalmaink alapját jelentő értékek, csökkenteni akarják a szuverenitást olyan területeken is, amelyeknek mindenféleképpen nemzeti hatáskörben kellene maradniuk. A genderideológia nevében pedig le akarják építeni a család és a házasság intézményét, valamint gyengíteni akarják a nemzeti és vallási hagyományokat.

„Emberi jogi fundamentalizmus terjedt el” - fogalmazott. Hozzátette, hangos kisebbségek nyomására az emberi jogokat is újra akarják definiálni, emellett a nőkre olyan hamis kötelességeket rónak, mint hogy mindenáron versenyezniük kell a férfiakkal az élet összes területén és fel kell adniuk az édesanyává válás privilégiumát.

Objektum doboz

„A szuverenitásukhoz ragaszkodó nemzeteket napi szinten stigmatizálják és támadják” - mutatott rá a miniszter, aki szerint hazánk és Lengyelország vezető szerepet játszik Európában a hagyományos család védelmében, szemben az európai fősodorral. Novák Katalin felszólalásában kiemelte a magyar családtámogatási és gazdasági eredményeket és szorosabb nemzetközi együttműködést sürgetett a családi értékek védelmében.


Kapcsolódó írásaink