Külföld

Fidesz-KDNP: A Gyurcsány-kormány és a Demszky-féle városvezetés tolvajai kiáltanak rendőrért

Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) 2019-es éves jelentésében a 2015 és 2019 közötti időszakban az OLAF által feltárt és kivizsgált csalási eseteket foglalja össze. Magyarország történetének legsúlyosabb korrupciós botrányát, a 4-es metró beruházásának ügyét - számos 2010 előtti visszaélés mellett - ebben az időszakban tárta fel az OLAF - írja közleményében a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja.

Fidesz-KDNP: A Gyurcsány-kormány és a Demszky-féle városvezetés tolvajai kiáltanak rendőrért
Demszky Gábor és Gyurcsány Ferenc 2008-ban
Fotó: MH

A magyar hatóságok és az OLAF nyomozása során kiderült, hogy a közel 500 milliárd forint értékű beruházásból a csalásban érintett összeg legkevesebb 167 milliárd forint. A korrupciós ügyért egyértelműen és kizárólag a szocialista-liberális kormányt és fővárosi vezetést terheli a felelősség - áll a közleményben.

A Fidesz-KDNP kiemeli, a példátlan korrupciós ügyben 167 milliárd forintot, a 4-es metró beruházására fordított összeg harmadát ellopták, elcsalták, szabálytalanul használták fel baloldali és liberális politikusok, a Gyurcsány-kormány és a Demszky-féle városvezetés tolvajai, amiért a magyar embereknek a mai napig súlyos árat kell fizetniük.

Mindezek után az OLAF éves jelentése kapcsán a durva korrupciós ügyért felelősséggel tartozó baloldali és liberális politikusok ártatlan boci szemekkel és egy róka gonoszságával nagy hangon kiáltanak kígyót-békát a jelenlegi döntéshozókra. A valóságban tolvajok kiáltanak rendőrért.

A csalásokat a magyar hatóságok és az OLAF kemény munkájának köszönhetően sikerült felderíteni. Magyarország Kormánya 2010 óta zéró toleranciát alkalmaz a korrupciós ügyekben. Az OLAF éves jelentésének statisztikáiban Magyarország esetében a 3,93%-os pénzügyi korrekciós arányszám a 4-es metró beruházás és más, 2010 előtti, de csak az elmúlt években feltárt súlyos korrupciós ügyek miatt szerepel, amiért a politikai és jogi felelősség minden handabandázás ellenére a Gyurcsány-kormány embereit terheli - zárja közleményét a Fidesz-KDNP.

Kapcsolódó írásaink