Külföld

Köszönetet mondott a belgrádi zsidó közösség Orbán Viktornak

Levélben mondott köszönetet Orbán Viktor miniszterelnöknek Jehoshua Kaminetzky, a szerbiai Chábád közösségének rabbija, Oberlander Báruch, a Budapesti Ortodox Rabbinatus elnöke, és Szabó György, a MAZSÖK kuratóriumi elnöke Magyarország segítségéért, melynek keretében kóser élelmiszer-szállítmány jutott el a belgrádi zsidó közösséghez, a koronavírus-járvány ellátási nehézségei közepette - tudatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán.

Köszönetet mondott a belgrádi zsidó közösség Orbán Viktornak
A belgrádi Chábád Lubavics közösség a koronavírus-válsághelyzet hónapjai folyamán napjainkra kóser élelmiszer nélkül maradt
Fotó: http://lubavitch.com/

A belgrádi Chábád Lubavics közösség a koronavírus-válsághelyzet hónapjai folyamán napjainkra kóser élelmiszer nélkül maradt, és ez jelentősen megnehezítette a zsidó hitélet gyakorlását a szerb fővárosban - írták, hozzátéve: a magyar külügyi tárca és a belgrádi nagykövetség munkatársai „lehetetlent nem ismerve, hatalmas erőfeszítések árán” lehetővé tették, hogy az elmúlt héten kóser élelmiszer-szállítmány jusson el Magyarországról Szerbiába. Reményeik szerint ezzel a segítséggel a közösség már át tudja vészelni a soron következő nehéz heteket.

„Szívmelengető volt megtapasztalni az önzetlen segítő szándékot, a megértést, az összefogást. Büszkék vagyunk rá, hogy a magyar nemzet elválaszthatatlan részeként az ország döntéshozóival közösen segíteni tudtunk rászoruló belgrádi hitsorsosainkon” - fogalmaztak a levélben.

További országépítő munkájához szeretnénk jó egészséget, sok erőt kívánni - zárták soraikat a zsidó vezetők.

Kapcsolódó írásaink