Külföld

Elképesztő eszmefuttatást adott elő a fehér emberekről Michael Moore

A harcias baloldaliként ismert amerikai rendező, Michael Moore szerint a fehér emberek rosszak és mindenkinek félni kellene tőlük - írja a Real Clear Politics.

Elképesztő eszmefuttatást adott elő a fehér emberekről Michael Moore
Michael Moore amerikai filmrendező sosem a visszafogottságáról volt híres
Fotó: AFP/Valery HACHE

Michael Moore elképesztő eszmefuttatást adott elő a Rolling Stone magazin egyik podcastjában. Elmondta, hogy ő nem hajlandó részt venni a rasszok utáni Egyesült Államokban, ugyanis szerinte az nem létezik.

„Megválasztottuk Obamát és hirtelen mindenki azt gondolja, hogy minden rendben van és a fehér emberek megváltoztak. A fehér emberek igenis nem változtak meg” - magyarázta az Oscar-díjat is nyert rendező, aki nagyon élesen és provokatívan támadja Donald Trump elnökségét, de korábban Clintonnal és ifjabb Bushsal is így tett. Az interjúban egyébként ezek után még tovább ment.

„A fehérek kétharmada Trumpra szavazott. Ez azt jelenti, hogy amikor három fehér férfi közeledik feléd az utcán, közülük ketten is Trumpra voksoltak. Ilyenkor jobban tennéd, ha átmennél az út túloldalára, mert ők rossz emberek. Félned kellene tőlük” - fogalmazott Moore, majd hozzátette, hogy a harmadik az olyan lehet, mint ő, tehát nem Trumpra szavazott. De szerinte őket úgy látják a többiek, hogy elárulták a rasszukat.

Objektum doboz

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom