Külföld

Blaszfémia a bolognai egyetemen

„Szeplőtelen fogamzásgátlás”: katolikus politikusokat támadtak a Szűzanyát gyalázó, botrányos parti szervezői

Szégyenletesnek nevezte Matteo Salvini volt belügyminiszter, hogy a bolognai egyetem radikális diákszervezetei a Szűzanyát gyalázó bulit szerveztek. A botrány miatt az intézmény törölte az eseményt.

Blaszfémia a bolognai egyetemen
Alma Mater Studiorum
Fotó: MH

Istenkáromló összejövetelre toboroztak a szeplőtelen fogantatás ünnepére, december 8-ára készülve a bolognai Alma Mater Studiorum Egyetemen a Link, az Uni LGBTQ, a Rethink és a Mala Education egyetemi szervezetek. Az önmagukat rasszizmus-, fasizmus-, szexizmus- és homofób-ellenesnek tituláló egyetemi csoportok „Szeplőtelen fogamzásgátlás” néven szerveztek egyetemi bulit december 6-ára Európa egyik legősibb egyetemén. A meghívó a Szűzanyát óvszeresőben ábrázolta, Mária szűziességét figurázta ki és szabados életvitelre bátorította az egyetemistákat. A szervezők a katolikus politikusoktól, köztük Matteo Salvini volt belügyminisztertől, Simone Pillon szenátortól és Lorenzo Fontana volt családügyi minisztertől való megszabadulásra buzdítottak (mindannyian a jobboldali Liga tagjai).

Simone Pillon felháborodva rea­gált: „Micsoda ocsmányság, íme mire képesek a bolognai szélsőséges baloldali egyesületek azért, hogy Matteo Salvinit, Lorenzo Fontanát és engem provokáljanak.

A Szűzanyát gyalázva Szeplőtelen fogamzásgátlás elnevezésű partival sértik meg az olasz katolikusokat. Milyen kár és mennyire szomorú egy olyan nemzedéket látni, amely ideálok nélkül él, és akiket csak a gonoszság, a provokáció, mások megsértése és az istenkáromlás vezet” – tette hozzá. A Link egyetemi csoport közösségi oldalán egy óvszert ábrázoló plakáttal üzent a Liga szenátorainak: „Óvszer a gonosz, bigott és ultrakatolikusok ellen”. Matteo Salvini szégyenletesnek nevezte az Alma Mater bolognai egyetem rendezvényét. „Szeplőtelen fogamzásgátlás. Ez nem szatíra, hanem gyalázat” – kommentálta röviden a blaszfém partit.

A rendezvény körül kialakult viták következtében a bolognai egyetem vezetősége törölte az intézményt rossz színben feltüntető eseményt. A La Mala Education szervezet maga jelentette be honlapján a program elmaradását. „Mi még azt hittük, hogy szekuláris országban és szekuláris egyetemen tanulunk, ahol kifejezhetjük magunkat akár provokatív módon is, ahogy azt a transz-, feminista- és LMBT-mozgalmak tanítják, anélkül hogy a cenzúra, a bigottság vagy az elnyomás megfékezne bennünket” – nyilatkozták a terveiket meghiúsulni látó liberális egyetemi csoportok.

Kapcsolódó írásaink

Ügyészségi eljárás indult Matteo Salvini ellen

ĀA katonai hajóval karambolozó, migránsokat szállító kapitány jelentette fel - Remélem, hogy akad Olaszországban bíró, aki kimondja, ki cselekedett tévesen - mondta a volt olasz belügyminiszter

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom