Külföld

Orbán Viktor: Összekötjük Európát Ázsiával

Olyasmi jött létre most, ami korábban nem létezett, ezt nevezzük eurázsiai gazdasági térségnek, amiről sokan beszéltek már, de eddig még senki nem csinálta meg, mert összekötni Európát Ázsiával a hatalmas területeken keresztül szinte lehetetlennek tűnt eddig – mondta Orbán Viktor az Egy övezet, egy út kezdeményezés pekingi csúcstalálkozójának helyszínéről vasárnap feltöltött Facebook-videójában.

Orbán Viktor: Összekötjük Európát Ázsiával
Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Li Ko-csiang kínai miniszterelnök kétoldalú tárgyalásukon Pekingben
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Most viszont politikai szándék, akarat és pénz is van, a vezetők megegyeztek, hogy összekötjük Európát Ázsiával. Hatalmas gazdasági növekedés, újabb munkahelyek és nagy lehetőségek nyílnak a magyarok előtt – értékelte a fórum tanulságait a magyar miniszterelnök.

Orbán Viktor hozzátette: üdvözölhetjük, hogy Kelet és Nyugat végre nem szemben áll egymással, hanem együttműködik. A kormányfő arról is beszélt, hogy ez az együttműködés ráadásul megoldja a migráció egyik nagy kérdését is: a kevésbé fejlett országok fejlődni fognak, így kevesebben érzik majd úgy, hogy a sikeres élethez el kell hagyniuk a hazájukat.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink