Külföld

Berlinben is felfigyeltek a keresztényüldözésre

Világszerte a muszlim radikálisok célkeresztjében állnak a keresztények – nyilatkozta a Die Weltnek Markus Grübel kereszténydemokrata (CDU-s) politikus, a német kormány vallásszabadságért felelős biztosa, hozzátéve, hogy Németországban ilyen veszély jelenleg nincs.

Volker Kauder, a CDU korábbi frakcióvezetője pedig a Bildnek úgy fogalmazott, nagy aggodalommal figyeli a növekvő keresztényüldözést Ázsiában. Hozzátette, a buddhisták, hinduk és muszlimok „nacionalista mozgalmai” egyre militánsabbak lesznek, ezért Berlinnek mások mellett a Srí Lanka-i vezetésre is nyomást kell gyakorolnia, hogy védjék jobban a templomokat. Hermann Gröhe, a CDU frakciójának vallási ügyekért felelős szóvivője a Rheinischen Postnak azt mondta, a vallási intolerancia napjainkban elsősorban a keresztények ellen irányul. Michael Theurer, a szabaddemokrata FDP frakcióvezető-helyettese szintén felhívta a figyelmet, hogy több mint százmillió keresztény él olyan országban, ahol a vallásuk gyakorlásához fűződő emberi jogukat korlátozzák, több országban is ők a legnagyobb üldözött közösség.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom