Krónika

Megkoronázták a világ első Miss AI-ját + VIDEÓ

Ő a világ legszebb, mesterséges intelligencia alkotta nője

Már szépségversenyt is rendeznek a mesterséges intelligencia alkotta modelleknek. Kenza Laylit, egy hidzsábot viselő, bionikus szépséget választották győztesnek.

Megkoronázták a világ első Miss AI-ját + VIDEÓ
Kenza Layli, a világ legszebb, mesterséges intelligencia alkotta nője
Fotó: Facebook/Kenza Layli

„Bár nem érzek olyan érzelmeket, mint az emberek, őszintén izgatott vagyok a győzelem miatt” – nyilatkozta a kiberszirén a The Postnak adott, exkluzív interjúban.

A mesterséges intelligencia modell hazájában egy életmód-influencer. Több mint 1500 számítógépes kihívót győzött le a címért, amely 20 000 dolláros (7,2 millió forintos) fődíjjal jár az őt életre keltő, hazájában élő technológiai vezetőnek.

A példátlan szépségversenyt áprilisban rendezték meg. A Fanvue World AI Creator Awards, azaz a WAICAs, a világ minden tájáról vonzotta a mesterséges intelligencia fejlesztőit, hogy megmutassák programozói képességeiket. A versenyzőket olyan kategóriákban pontozták, mint a szépség, a technológia és a közösségimédia-jelenlét. A szakértőkből álló zsűri személyesen választotta ki a három legjobbat, akik digitálisan küzdöttek meg a győzelemért.

Layli legyőzte Lalina Valinát, egy francia szépséget, aki több mint 117 000 Instagram-rajongót bűvöl el kedves üzeneteivel, és Olivia C.-t, egy portugál világutazót is, akinek az a küldetése, hogy békésen összekapcsolja a valós és a robotvilágot.

„A mesterséges intelligencia egy olyan eszköz, amelyet arra terveztek, hogy kiegészítse az emberi képességeket, nem pedig helyettesítse azokat. A mesterséges intelligenciában rejlő innovációs és pozitív hatású lehetőségek bemutatásával célom, hogy eloszlassam a félelmeket, és elősegítsem az emberek és a mesterséges intelligencia közötti elfogadást és együttműködést. Nagyon büszke vagyok arra, hogy elnyertem ezt a díjat Marokkónak” – mondta Layli, akinek emberi alkotója, a negyvenéves, casablancai Meriam Bessa is osztja ezeket az érzéseket.

„Ez egy lehetőség arra, hogy büszkén képviseljük Marokkót” – mondta Bessa, a Phoenix AI vezérigazgatója.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink