Krónika

Sokkolta a családot!

Krokodil ragadott el egy kislányt

Megtalálták annak a 12 éves ausztrál gyermeknek a maradványait, akit egy krokodil ragadott el az ország északi részén – közölte az ausztrál rendőrség csütörtökön.

Sokkolta a családot!
Megtalálták a 12 éves ausztrál gyermek maradványait
Fotó: AFP/Courtesy of Jonty Fratus/Handout

A fiatal lány a családjával nyaralt egy 350 fős, észak-ausztráliai kis településen. Eltűnését kedd este jelentették be, miután egy olyan patakban látták úszni, ahol fekete krokodilok élnek.

Felkutatására 36 órán át tartó, intenzív szárazföldi, vízi és légi keresést indítottak a hatóságok. A gyermek maradványait a folyóban találták meg, nem messze attól a helytől ahonnan eltűnt – közölte Erica Gibson rendőr törzsőrmester.

„A sérülések megerősítették, hogy krokodiltámadás történt. Borzalmas hír ez a családnak, a helyi közösségnek és mindenkinek, aki érintett volt a gyermek keresésében” – mondta Gibson.

A hatóságok közölték, hogy folytatják a krokodil felkutatását, mert a sósvízi fajok territoriálisak, és a gyilkos egyed valószínűleg a közeli vízfolyásokban marad.

A krokodilpopuláció robbanásszerűen megnőtt Ausztrália trópusi, északi területén, több mint 100 ezer példány él itt mióta az ausztrál faj védett lett az 1970-es években, azonban a halálos támadások ritkák.

A sósvízi példányok akár 70 évig is élhetnek, és mivel egész életük során növekednek, hosszuk elérheti a hét métert is.

Kapcsolódó írásaink